Wpis z mikrobloga

@zeMadafaka: takie mam odczucia, że ten post ma na celu sugestię, szczególnie patrząc na działalność tego profilu i nacisk na jedyne prawilne wartości. Wpis może wyglądać neutralnie, ale w szerszym kontekście wydaje mi się, że tworzy inny komunikat.
  • Odpowiedz
  • 30
@El_Trufel: ja nie twierdzę, że jest brzydki. Jest "niedostosowany" do panującej mody i sam do siebie też. Jest to trochę karykaturalne wejście w "tradycję". Tu masz wymieszanie miasta ze wsią - kto zakłada chustkę na głowę i rękawiczki wizytowe do tego? Trochę jakbyś założył musznik do sportowej koszuli i twierdził, że szkoda, że tak się mężczyźni nie ubierają
  • Odpowiedz
@kamil-tumuletz: mmm... 50 warstw w lato, tak, kobiety powinny się tak ubierać, żeby przypadkiem nie kusić prawaczka, bo wiecie on jest mężczyzną.

Imo jeżeli nawet to ma być outfit na chłodniejsze dni to strasznie niepraktyczny. Chustę zwieje wiatr, przed chłodem średnio chroni, a te cieniutkie rękawiczki trzeba było co chwilę ściągać, żeby odebrać telefon, napisać sms, czy chociażby sprawdzić kto tam do Ciebie pisze, w dodatku przed chłodem nie chronią
  • Odpowiedz
@Zmorka: @moll Pytanie czy profil "kobiety prawicy" faktycznie jest prowadzony przez kobiety czy jednak przez prawicowego koniowała który marzy o zakrywaniu kobiet na ulicy po czym ogląda na Instagramie te bez ubrań ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@kamil-tumuletz to zdjęcie zachwyca, bo jest na nim wyjątkowo piękna kobieta (lub Ai, dziś trudno stwierdzić) - śliczna twarz, talia tak wąska że można ją objąć dłońmi, idealne proporcje sylwetki. Na takiej kobiecie każde ubranie będzie wyglądać jak z żurnala xD gdyby to zdjęcie przedstawiało przeciętnie wyglądającą osobę, to nikt by nawet nie poświęcił mu chwili, bo przeciętniaczka będzie wyglądała w takim stroju jak baba handlująca jajkami na targu.
  • Odpowiedz
to zdjęcie zachwyca, bo jest na nim wyjątkowo piękna kobieta

@Alzena: w sukni wieczorowej, albo w krótkiej sukience ta sama zachwycała by jeszcze bardziej, tylko prawica sobie lubi tasować do jakichś dziwnych fantazji.
  • Odpowiedz
@moll: a kogo to obchodzi, że niezgodne z tymczasową modą? Może to nowy trend, który za 5 lat będziesz uznawać za szczyt gustu, bo ci tak gazety i media będą kazać myśleć?
  • Odpowiedz