Wpis z mikrobloga

Jak to jest, że na każdej grupie o tatuażach, z jednej strony pieprzą oklepane teksty typu "jego ciało, jego sprawa", ale jak tylko ktoś zrobi jakiś debilny tatuaż, albo nie daj Boże tatuaż na twarzy to już jadą po nim (mimo że sami należą do grupy o tatuowaniu) ?
Jest jakiś regulamin, co i gdzie można tatuować?
Bo ja już tego nie rozumiem, przykładowo jak ktoś sobie wydziara kutasa na czole, to też mam wychodzić z założenia "jego ciało, jego sprawa" czy jednak mam prawo mieć go za debila?
Dodatkowo, jak to jest, że ludzie wrzucają zdjęcia swoich dziar do neta i jest wielkie oburzenie jak komuś się coś nie spodoba... Sztuka też potrafi ssać kule, nie każde dzieło Picasso to Arcydzieło
#logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow #tatuaze
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@fuurin: no ale albo akceptują tatuaże, albo nie, a jeśli robią to wybiórczo to chciałbym poznać te ich zasady.
Przykładowo tatuaż na twarzy - to komentarze są pół na pół, jedni zachwalają (nawet jak tatuaż jest mierny) inni hejtują że ktoś sobie twarz oszpecił i że nie znajdzie roboty.
Inny przykład tatuaż oklepany typu jakiś las na ręce chłopa, albo inny wilk czy motylek - to też jedni narzekają że
  • Odpowiedz
@4mmc-enjoyer: Ale akceptacja czegoś nie oznacza wcale, że musi się danej osobie dosłownie wszystko podobać, można całkowicie nie lubić tatuaży, każda osoba z tatuażami może się nie podobać, ale jednocześnie można takie osoby po prostu akceptować ¯\(ツ)/¯ Tak samo można lubić i akceptować tatuaże, ale jednak uważać że jakiś poziom typu tatuaże na tważy to już przesada.
Ogólnie zwykle to działa tak, że w koszcie tatuażu masz też cały projekt,
  • Odpowiedz
  • 0
@fuurin: No i szacunek. Ja sam tatuaży nie mam, natomiast niektóre robią na mnie wrażenie coś w stylu rękawów jakuzy (przykładowo) oczywiście w kolorze. Niestety większość tatuaży robiona jest chyba z nudów, niektórzy szukają najtańszego tatuatora, najszybszego terminu - no gdzie tu sens, przy tak poważnej sprawie... Tak jak miałem ziomka co złapał babcyla na łyżwy, po roku wydziarał se łyżwy na całe płecy, po następnym roku łyżwy olał absolutnie...
  • Odpowiedz
Jak to jest, że na każdej grupie o tatuażach, z jednej strony pieprzą oklepane teksty typu "jego ciało, jego sprawa", ale jak tylko ktoś zrobi jakiś debilny tatuaż, albo nie daj Boże tatuaż na twarzy to już jadą po nim (mimo że sami należą do grupy o tatuowaniu) ?

@4mmc-enjoyer: Normalnie, ludzie to hipokryci. Popatrz sobie nawet na wykop
  • Odpowiedz