Wpis z mikrobloga

#plus #telefony #polkomtel czaicie to? Matka ma problem z telefonem, wbijam na czat na jej koncie i piszę do konsultantki, że jest taki i taki problem, że matka emerytka więc siedzimy tutaj razem i chcemy rozwiązać problem - napisała, że nie może udzielić informacji i się rozłaczyła.
No to dałem 1 gwiazdkę i napisałem dlaczego.
Losuję konlejnego konsultanta - tym razem chłop. Wyjaśniam, żę tutaj jest właściciel konta, że pomagam ogarnąc, bo emeryt i nie umie w kąkuter.. gość mówi, że musi emeryt osobiście zapytać. To mu pisze, ze ok, to ja, emeryt, właśnie się nauczyłAm korzystać z komputera.. a on że ok, to teraz w nowym oknie trzeba albo zadzwonić na infolinię xd. To mu podziękowałem i miłego dnia życzyłem, bo zadwonie na numer. Dałem mu 3 gwiazdki na zachętę, bo przynajmniej się nie rozłączył, ale pomocy zero.
Na inforlinii kilkanaście minut czekania i uja, wywalone, nikt nie będzie z nami rozmawiać.
No to wbijam jeszcze raz na konto na internet a tam... ZNIKNĘŁA możliwość przeprowadzenia czatu z konsultantami xd Czaicie? Usuwają Wam czat, jak nie dacie 5 gwiazdek xd

To mój pierwszy w życiu kontakt z Plusem, rozważałem przejście do nich w przyszłym miesiącu... już mnie wyleczyli. Teraz pozostaje tylko pisanie skarg i dochodzenie swoich praw (tak w ogóle to mi ukradli pieniądze z konta, żeby było jeszcze zabawniej)
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Megawonsz_dziewienc: nigdy nie byłem, nie wiedziałem, a z ofert to jednak mają niby najlepszą (z tych dużych sieci) - bo za 30zł nielimitowane rozmowy, smsy, 30gb netu z przechodzeniem na kolejny miesiac i 5G. Za takie warunki w playu sobie krzyczą 70zł miesięcznie... sieci typu a2mobile, viking itd nie biorę pod uwagę, bo to dla starszej osoby, ktora musi w razie czego isc i zalatwic sprawe z ludzmi, a nie
  • Odpowiedz
@jatylkonapiwo: Orange Flex to samo z tym, że za 35zl masz (albo za cały rok to wychodzi prawie 29.17zl) 75gb które przechodzą na następny miesiąc, 5g jest (z tym że 5g w Polsce to porażka i nadal lepiej lte używać), sprawę załatwisz w salonie Orange z ludźmi i możesz babci sprawdzać wszystko zdalnie w apce zainstalowanej u siebie na telefonie.
  • Odpowiedz
@jatylkonapiwo: a z flexem jest dodatkowo ten plus, że w najtańszym pakiecie za te 35zl masz dodatkową kartę SIM/esim, oczywiście jest to zduplikowany numer, ja na przykład sobie z tego korzystam tak, że główny nr mam w telefonie, drugą kartę w zegarku a trzecia w tablecie, ustawione w apce tak, że tylko główny numer odbiera połączenia więc nie dzwoni mi również tablet, bo w droższych opcjach tych duplikatów kart masz
  • Odpowiedz
@jatylkonapiwo: prośba o dokładny opis zaistniałego problemu przez formularz kontaktowy dostępny w naszej aplikacji (Zakładka Pomoc -> Skontaktuj się z nami). Po zarejestrowaniu zgłoszenia, podaj tutaj jego numer, a postaram się przyśpieszyć udzielenie odpowiedzi.
  • Odpowiedz
  • 0
@Specjalista_Plus nie no, tu nie trzeba - wysłałem już zgłoszenie przez system i będę wysyłać aż w końcu coś się dowiem... Jak nie to matka podejdzie do biura w supermarkecie i tam beda konsultanci przechodzic mękę, bo ona sama nie wie co się dzieje, a ja jutro kończę urlop i juz jej nie pomoge.. dzieki za zainteresowanie, pozdrawiam
  • Odpowiedz
#plus #telefony #polkomtel @Specjalista_Plus
Dla przejrzystości i żeby nie było, że gównoburza: dzisiaj zakończyła się cała sprawa. Wyłączono matce pakiet MAX, włączono Chill i zwrócono pieniądze. Uznano, że wina była po stronie matki (czyli w sumie mojej), bo zasiliłem kwotą 35zł a nie 30zł, ale po przeanalizowaniu całej sytuacji i problemu z tym pobraniem kasy z konta uznano, że mogło to namieszać nam w głowach
  • Odpowiedz