Wpis z mikrobloga

Czy działa wam ściąganie poczty z innych skrzynek pop3 na GMailu? Jakoś od końca października przestało mi pobierać pocztę z dwóch kont z Onetu. Na początku myślałem że może Onet zablokował zdalne IP googla i ich nie wpuszcza do POP3, ale to chyba raczej problem po stronie GMaila, bo teraz próbowałem dodać jakieś inne konto z o2 i też nie działa - ciągle błąd że AUTH failed. Tak jakbym podawał złe hasło, a oczywiście nic nie zmieniałem. Programy pocztowe na kompie pobierają pocztę bez problemu #gmail #onet
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@klapektarasa: na Thunderbird wszystko mi działa zgodnie z planem. Tzn. jedno konto mam z włączonym dwuetapowym logowaniem i tam faktycznie wygenerowałem odpowiednio drugie hasło - Thunderbird pobiera mi pocztę bez problemu. Na innym koncie z Onet nie mam dwuetapowego i na nim działa mi hasło główne - bez problemu na Thunderbird. Natomiast nic nie działa na GMailu...
  • Odpowiedz
@makrofag74: w ustawieniach poczty Onet mam włączone zarówne IMAP jak i POP3. Normalnie podają tam że Serwer POP3: pop3.poczta.onet.pl - nic nie piszą jakoby to wyłączyli. Na Thunderbird mam jedną instalacje z IMAP, drugą z POP3, wszystko mi działa. Tylko GMail już nie pobiera
  • Odpowiedz
@robert-mackowski: o2 mi działa, Onet się popsuł. Wczoraj odczyniłem cyrk - wyłączyć i włączyć POP3 na Onecie, skonfigurować specjalnie Thunderbirda żeby raz pobrał i wtedy pozwoliło 2x GMailowi się zalogować i pobrać pocztę. Po tych dwóch razach znowu d--a. Robione na dwóch różnych skrzynkach, jeszcze włączyłem 2FA i wygenerowałem hasła dla aplikacji. Rezultat ten sam. Coś tu jest pocyganione...
  • Odpowiedz