Wpis z mikrobloga

• 675
to powinna być norma. Jak przyjeżdżasz do obcego kraju, to powinieneś być wzorem obywatela

@Norskee:
O to, to. To trochę tak jak z pożyczaniem narzędzi. Jeśli pożyczę od sąsiada wiertarkę to mu ją oddam czystą i z naładowaną baterią nawet jeśli pożyczył mi brudną i wyczerpaną. Niestety wiele osób jednak nie widzi problemu w tym aby oddać jeszcze bardziej u-----ą i do tego zepsutą.
  • Odpowiedz
@Norskee: @smk666 No i to jest prawidłowe podejście. Oby wprowadzono lustrzane przepisy w Polsce. Ja pamiętam, jak wyglądała Polska tak z ponad 20 lat temu, i jak wiele osiągnęliśmy pod każdym względem. Dlatego nie chciałbym, żebyśmy się teraz zaczęli cofać przez przybyszów z Azji, Ukrainy i każdych innych kierunków. Mamy tutaj swój mały raj, mimo że często na niego narzekamy. I powinniśmy dbać o to, by w przyszłości było
  • Odpowiedz
Nie wierzę, że Szwedzi tak mocno zagrają. No chyba, że tam do władzy doszli naziści ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@ziomus0812: trochę (wedle nich) tak, pamiętam, że ichniejszy blok prorosyjski usiłował wprowadzać kordon sanitarny wobec ich wersji najskrajniejszej najprawicy, czyli Szwedzkich Demokratów. Trochę się nie udało, skutki widać.

Swoją drogą, właśnie sprawdziłem kto głosował przeciwko dołączeniu do Nato - Zieloni i Lewica, no kto by się spodziewał
  • Odpowiedz
@xetrov: "Rząd Szwecji będzie informować imigrantów o obowiązku obrony kraju. "Dotyczy każdego, kto przebywa w Szwecji""

https://www.pap.pl/aktualnosci/rzad-szwecji-bedzie-informowac-imigrantow-o-obowiazku-obrony-kraju-dotyczy-kazdego-kto

Ciekawe, zwłaszcza w kontekście Ukrainy. Gdy rozpoczęła się wojna, to nagle imigranci, mieszkający na Ukrainie, zaczęli uciekać z tonącego okrętu. Tyle z polityki otwartych granic, masowej migracji i kosmopolityzmu.
  • Odpowiedz
Odkad rzadzi Tusk wydalani sa obcokrajowcy za drobne oszustwa, kradzieze czy złamanie zasad ruchu drogowego albo nawet przekroczenie barierki na imprezie masowej.

@szurszur: Nie odkąd rządzi Tusk, tylko odkąd oburzenie społeczne wzrosło na, tyle że nie dało się już pewnych rzeczy ignorować. Dlatego, nagle wajcha została przestawiona, tyle że tak samo może to zostać odwrócone. Dlatego właśnie najlepszym wyjściem byłyby przepisy, wedle których za np popełnienie przestępstwa i itp zostajesz
  • Odpowiedz
@Poldek0000: Sami sobie to zrobili to tu niema czym imponować. Każdy im od początku mówił, że sprowadzenie tych ludzi to kłopoty no ale CAPTAIN SWEDEN wiedział lepiej. To teraz się ratują jak mogą.
  • Odpowiedz
Ten wpis to fejur, ale widzę że Tomek to konfederata a oni lubią fejury rozpowszechniać

@naimon: otóż nie tym razem. Ten przepis funkcjonuje w Szwecji od kwietnia tego roku, nie ma jeszcze dokładnych statystyk o ile wzrosła deportacja, ale prognozy były napoziomie 500%
  • Odpowiedz
@Poldek0000: i przyjmowanie imigrantów powinno być dozwolone tylko jako łącznie z takimi przepisami - asymilujesz się - zapraszamy, jesteś zagrożeniem - wracasz do domu bez możliwości wstepu do EU
  • Odpowiedz
@Poldek0000: i tak i nie. Idea na papierze słuszna ale niestety widzę wiele pól do nadużyć zgłaszając kogoś z fałszywymi zeznaniami. Każdy powinien mieć prawo do jakiejkolwiek namiastki procesu i udowodnienia mu winy, nawet w trybie przyspieszonym. Sam pomieszkiwałem w UK po maturze i o Polonii też dużo złego mógłbym powiedzieć i sam wiem jak byłem traktowany czasami nieprzychylnie przez opinie jaką wyrabiają najgorsze jednostki. Bez problemu wyobrażam sobie że
  • Odpowiedz