Aktywne Wpisy

#primemma @MarcelinaM85 miał piękny pogrzeb
źródło: image
Pobierz
KRogala2512 +5
Czy mamy tu mnóstwo botów, czy społeczeństwo jest tak głupie?
Za każdym razem gdy się pojawia temat energetyki, to powtarzane są te same brednie jakoby oze było najdroższym źródłem energii. Serio ludzie w to wierzą? Przecież to można w prosty sposób policzyć ile kosztuje budowa 1MWp farmy w Polsce, ile taka farma produkuje prądu rocznie i ile kosztuje ekwiwalent węgla do elektrownii.
Oczywiście padają argumenty - a co jak nie świeci? a co
Za każdym razem gdy się pojawia temat energetyki, to powtarzane są te same brednie jakoby oze było najdroższym źródłem energii. Serio ludzie w to wierzą? Przecież to można w prosty sposób policzyć ile kosztuje budowa 1MWp farmy w Polsce, ile taka farma produkuje prądu rocznie i ile kosztuje ekwiwalent węgla do elektrownii.
Oczywiście padają argumenty - a co jak nie świeci? a co

Szybkie kółeczko przez Litwę, bo mnie jeszcze tam nie było. Przez całą drogę mgła, ciągła mżaweczka (z kilkoma przerwami) i 3°C, a chwilami nawet mniej. Po polskiej stronie, na Suwalszczyźnie świetne asfaltowe ścieżki i asfalty, na powrocie też zacne szuterki. Po stronie litewskiej bardzo dużo szutrów (ale premium), dobre asfalty i trochę zarośniętych dróżek. Tereny jak u nas, ale dużo drewnianych domów i jakoś biedniej się wydaje. A może to tylko takie wrażenie. No i trasa ładnie pofałdowana, żeby móc się rozgrzać.
🟦 +0 max square 47x47
🟩 +0 max cluster 2906
🟥 +90 new tiles 7962
#rowerowyrownik #gravel #kwadraty #romet
Skrypt | Statystyki
źródło: 29487
PobierzTy chory sportowcu
@Rustyyyy: żeby w górach wjechać kilometr w górę w 2h trzeba się sporo namachać, naprawdę sporo. Myślę że każualowy rowerzyna (taki miejski, komtujący sobie do roboty albo po bułki) by się zesrał jakby miał wjechać 20km/5% w 2h. Co więc dziwnego w kilometrze w górę w 5h na niżu?
ironicznie mógł napisać tylko ktoś kto albo ma pod górkę do szkoły i ze szkoły (czyli mieszka w Kolumbii), albo ktoś kto nie ma pojęcia z czego ironizuje :)
btw. z kaszubskich dróg z okolicy Bytowa pamiętam przełożenie ok. 100:1, czyli 600m up na 60km i to były ciągłe podjazdy i zjazdy.