Wpis z mikrobloga

Wybieracie się na "Drapieżnik: Strefa Zagrożenia"? Rotten Tomatoes 95% pozytywnych opinii, na Filmwebie 6,8.
Opinie na Filmwebie nie dziwią, no bo przecież pierwszy najlepszy i bez arnolda to nie to samo, a poza tym łołk disney, ale taka ilość pozytywnych ocen na rotten sprawia, że się jaram ()
#film #kino #predator
Selina_ - Wybieracie się na "Drapieżnik: Strefa Zagrożenia"? Rotten Tomatoes 95% pozy...

źródło: image

Pobierz
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Selina_: byłem dzisiaj i jako fan pierwszych dwóch części mogę śmiało potwierdzić żę ten film przywrócił markę na właściwe tory. Pełna satysfakcja, bez woke.
  • Odpowiedz
  • 1
@Felnyr: Wybieram się jutro - też jestem fanką, choć wszystkich części oprócz The Predator z 2018 roku. Mam nadzieję, że będzie jak mówisz ()
  • Odpowiedz
@Selina_: ocena na filmwebie pasuje idealnie. Film niestety do bólu sztampowy i przewidywalny. Równie dobrze mogło to wygenerować AI. W dodatku neistety w porownaniu z wcześniejszymi filmami czy nawet harrym potterem to jest to faktycznie bajka dla dzieci.
Na plus sama postać predatora, bardzo fajna ale niestety kobieta robot mega jałowa i na siłę zagrana. W dodatku sam typ postaci też oklepany do bólu.
  • Odpowiedz
@TenXen47: Totalnie się nie zgadzam, sztampowy to by był jakby zrobili kolejną odsłonę tego samego schematu predatora ktorą powtarzały poprzednie filmy o których mało kto teraz pamięta. Gwarantuję ci za za x lat ten film będzie w top 3 najlepszych predatorów. Klasyczny predator był filmem akcji i tak samo jak ten w latach 80 wgniatał widza w fotel i to samo robi współczesny odpowiednik. Muzyka - majstersztyk, kanononiczność uniwersum i
  • Odpowiedz
@Felnyr: mi chodzi o schemat całej fabuły. Czyli bohater filmu akcji z trudna przeszłością poznaje na swej drodze osoby które są im bliskie lub wcześniej już były i na koniec zostają porwane i mamy wielka walkę by ich odbić.
To np cała trylogia transportera na tym polega, rambo, uciec ale dokąd, trylogia uprowadzonej, blade. Schemat oklepanych do bólu i przez to strasznie nudny.
  • Odpowiedz
No to mógłbyś tak powiedzieć o każdym filmie akcji, że mają podobne fabuły. O ile jest to okraszone jakąś logiką, ciekawymi pomysłami, spójnością to czego chcieć więcej? Ja się bawiłem wyśmienicie. Jak na disneya który zrujnował live-action lilo i stitcha, na siłę wciska ci woke propagandę w filmach, tak tutaj tym filmem trochę się odkupili.
  • Odpowiedz
@Felnyr tak jak robili kolejne części, terminatora gdzie w kółko jest ten sam motyw, terminator wraca jeden broni drugi atakuje, podobnie z obcym, od czego chcieli odejść w Prometeuszu ale się starsza widownia oburzyła, że to nie obcy, a według mnie to jeden z lepszym filmów serii, trzeba robić jakieś zmiany i wprowadzać nowości inaczej seria stoi w miejscu
  • Odpowiedz