Aktywne Wpisy
kaszaamanna +1632
Niestety ten wpis jest najgorszy ze wszystkich ale czuję się zobowiązany dla użytkowników którzy nas wspierali aby dokończyć historię..
Nie udało nam się, moja żona przegrała walkę z chorobą odchodząc w wieku 30 lat na moich rękach.. teraz jakoś trzeba przeżyć ostatnie pożegnanie i potem próbować stanąć na nogi dla córki.
Serdecznie dziękuję jeszcze raz za okazane wsparcie, pomoc i modlitwę. Szczerze to docenialiśmy.
Prośba
Nie udało nam się, moja żona przegrała walkę z chorobą odchodząc w wieku 30 lat na moich rękach.. teraz jakoś trzeba przeżyć ostatnie pożegnanie i potem próbować stanąć na nogi dla córki.
Serdecznie dziękuję jeszcze raz za okazane wsparcie, pomoc i modlitwę. Szczerze to docenialiśmy.
Prośba
źródło: image_picker_45AC021C-D8A9-4C7C-827A-BAC7D3D7FC96-10832-0000012E030976FA
Pobierz
nie_umiem_inwestowac +291
źródło: 1000005415
Pobierz

Szukam 3 kamer Wi-Fi do monitoringu zewnętrznego.
Chciałbym, żeby działały z nagrywarką (bez konieczności używania kart microSD) i dało się je później łatwo zintegrować z Home Assistantem.
Macie jakieś sprawdzone, sensowne zestawy albo konkretne modele, które warto kupić?
@razor172: Nie, przykro mi.
https://www.home-assistant.io/blog/2025/04/17/reolink-joins-works-with-home-assistant/
/
NVR
@razor172: akurat tego wykopka warto posłuchać, bo w temacie jest ekspertem.
Trzy grosze ode mnie: mam w domu osiem kamer, w tym dwie po wifi, bo tak wyszło. I choć obie mają dobre pokrycie sygnałem, to właśnie z nimi są wieczne problemy, często "zamrażają" się okna podglądu, zwykle właśnie wtedy,
ale mam kilka kamer Reolinka i to po Wifi i na stabilność nie narzekam, wiec jak masz dobre Wifi i pokrycie to będzie działało bez problemów.
Wiadomo kabel to kabel, ale nie ma co tutaj siać demagogii anegdotami.
Wiem że pisałeś bez kart mikroSD, ale zakładam że chodzi Ci o to aby karta z kamerek nie potrzebowała własnej.
Urządzenie w łatwości
https://allegro.pl/oferta/zestaw-monitoring-wifi-4mpx-easylink-hilook-by-hikvision-z-kamera-obrotowa-16599024834
Jeśli faktycznie kabel musiałbyś kopać, albo robić przewieszki to tak w przeciwnym wypadku rozważ połączenie kablowe
Jeśli chodzi o WiFi to najlepiej jakbyś mógł połączyć przez 5GHz, wtedy to w miarę działa nawet jak mieszkasz w bloku i jest masa sieci WiFi.
Mam kamery Reolink na WiFi i kamerę annke na kablu. Przez artefakty na Reolink procesor na serwerze z frigate ciągle pracuje, bo myśli
Tu jeszcze widzę że chcesz to robić przez rejestrator WIFI. Boże b--ń xd chyba że coś się zmieniło bo ostatnio zgodziłem się na uruchomienie