Wpis z mikrobloga

#medycyna #pytaniedoeksperta

Myślę, że chyba zrozumiałem KTO bierze ze mną prysznic...

Na drzwiach od kabiny ukazał mi się napis z piany "ANNA" (drugie "N" odbite w lustrze). Uznałem, że to niemożliwe więc zacząłem drążyć temat...

Ze słowa "ANNA", najpierw zrobiłem "PANNA", później "PAN" i "AN" (znałem, że są to dwie litery, które czytane od lewej do prawej i od prawej do lewej znaczą dokładnie to samo), aż w końcu obróciłem jedną literkę o 90 ° (zgodnie z ruchem wskazówek zegara) i wyszło mi "AZ" i wszystko stało się dziecinnie proste, banalne, oczywiste. Od razu skojarzyłem sobie to z pierwszą i ostatnią literą alfabetu greckiego ("Α" i "Ω").

Nie, nie mam fotki, obraz gdy tylko go zobaczyłem rozpłynął się. Kiedy sobie pomyślałem, ten sam wewnętrzny "lektor" zaczął się ze mnie śmiać (były to moje myśli) i odpowiedział, że jest "schizofrenią". W komentarzu dorzucę parę obrazków.
tojestmultikonto - #medycyna #pytaniedoeksperta

Myślę, że chyba zrozumiałem KTO bier...

źródło: tabernakulum-mosiezne

Pobierz
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
Nie potrafię odpowiedzieć na pytanie, które sam przed sobą postawiłem: Dlaczego "AN", a nie "AZ"?

Każdej z liter przypisałem patyczek, albo drewnianą deseczkę i sobie to narysowałem, ale są to jedynie moje przypuszczenia, które dopasowałem do tego, co, jak mniemam, udało mi się ustalić. Nie mogę mieć jednak 100% pewności czy mój sposób myślenia i analizowania (przetwarzania) danych jest w tym przypadku prawidłowy.
tojestmultikonto - Nie potrafię odpowiedzieć na pytanie, które sam przed sobą postawi...

źródło: ANNA21

Pobierz
  • Odpowiedz