Wpis z mikrobloga

#pcmasterrace #naglosnienie #dzwiek #gry #muzyka

Jaki sprzęt stereo aktualnie macie podpięty do komputera?

Szukam czegoś bardziej kompaktowego, aktualnie mam podpięta "leciwą" wieże Pioneera, dalej gra bardzo, bardzo dobrze, czysto i idzie zrobić dyskotekę na pół dzielnicy na tych głośnikach, trzeba tylko na szyby w oknach uważać( ͡° ͜ʖ ͡°)
Niestety zaczyna mi brakować miejsca na biurku. Zastanawiam się teraz czy kupić inne nagłośnienie czy zostać przy tych, ale kupić większe biurko.

Szczerze mówiąc mam te wieże od ostatnich 25 lat wiec nawet nie wiem co teraz oferują nowsze modele, raz miałem przymiarkę do takich małych pierdzików od Logitecha ale to był dramat a nie dźwięk także tego samego dnia wróciły do pudełka.

Fajnie jakby zestaw nie kosztował miliona monet i oferował minimum takie same brzmienie jak ten Pioneer. cos w przedziale max 400-500pln byłoby idealnie

Dzięki za podpowiedzi!

Zdjecie z internetu, u mnie stoi komplet głośników jak ten z lewej*
ppooii - #pcmasterrace #naglosnienie #dzwiek #gry #muzyka

Jaki sprzęt stereo aktualn...

źródło: 0570c026458195c9365b9196bb54

Pobierz
  • 27
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@darek-jg:
po 25 latach nie kupie nic mniejszego (mowie o głosnikach, wieza i tak siedzi w szafce od biurka wiec mi nie przeszkadza) co bedzie grac porownywalnie tych duzych kobył ?
  • Odpowiedz
co bedzie grac porownywalnie tych duzych kobył ?

@ppooii: nie ma cudów i z małego głośnika nie uzyskasz porównywalnego dźwięku zwłaszcza niskich tonów a i te kolumny nie są jakieś wielkie przecież
  • Odpowiedz
  • 1
@login4znaki:
Mam sluchawki, ale mam delikutasne uszka i nie usiedze z nimi komfortowo dluzej niz godzine( ͡° ͜ʖ ͡°)

@MajsterZeStoczni @darek-jg
No grają fest, ale myslalem, ze da sie cos wcisnac jednak mniejszego, plus mam taki maly problem, ze jak siedze przy kompie, to jesli nic nie gra w tle to delikatnie slysze biały szum, ale to moze dlatego, ze mam je w odleglosci ok 40-50cm. Nie wiem
  • Odpowiedz
@ppooii miałem taką wieże starą tego typu dostałem od rodziców na urodziny w Liceum. Zepsuła mi się po 20 latach i nie mogę już znaleźć sprzętu który by brzmiał tak dobrze jak tamto.
  • Odpowiedz
@ppooii: I tak i tak, zależy co potrzeba. Siedzę na Macu Mini gdzie mogę się podpiąć na AUX pod wyjście słuchawkowe jak do normalnego PC jak i puścić po BT.. a potem uwalić się w fotelu i puścić coś z tel. Nie ma żadnej wieży, to są tylko 2 głośniki. Pilotem przełączasz tryb. Zgubisz pilot to pokrętło od głośności posłuży za guzik do przełączania. To wszystko. Raz ustawisz i będzie
  • Odpowiedz
  • 0
Edifiery R1700BTS

@eeehhh:

Jedynie co to widze na MediaExpert, ze te glosniki to 15W maja, tak nie za duzo.
Co prawda mam w PC wbudowany moduł BT 6.0 czy tam 6.1 ale glownie po kabelku szukam glosnika i przejsciem przez wieze. Bede musial sie przejsc do jakiegos stacjonarnego sklepu, moze beda tak mili i odpala taki glosnik
  • Odpowiedz
@ppooii: Po co? To już lepiej jakbyś zostawił to co masz zamiast tak kombinować. Co ci po tej wieży? Chcesz zachować te kolumny to rozpruj kable, przerób na cinche i baw się z przejściówkami. Może się uda, tylko po co. Kiedyś ze starego Philipsa tym sposobem zrobiłem sobie audio w gruzie.

te glosniki to 15W maja, tak nie za duzo.

Te 'dzisiejsze' 15W jest aż nadto na cały dom jak
  • Odpowiedz
  • 0
@eeehhh:
Żyje w zgodzie z sasiadami( ͡ ͜ʖ ͡)
Jak mówię nie zmieniałem ich przez 25lat więc tak myślę na głos, miałem przez chwilę te właśnie takie rzędu 10W Logitecha to po podkręceniu ich ciut głośniej słychać było jak membrana świruje
  • Odpowiedz