Aktywne Wpisy

czy zdarza wam się skrobać przednią szybę od środka przy minusowych temperaturach? Obecnie w tych okolicach zera widzę sporo wilgoci/niemalze wody, a im dalej w zimę, tym będzie gorzej. Nie wiem, jak temu przeciwdziałać, skad tyle tej wilgoci. Jakieś woreczki z ryżem czy te takie pochłaniacze allegrowe nic nie dają ( ͡° ʖ̯ ͡°)
#kiciochpyta #samochody
#kiciochpyta #samochody

Lolenson1888 +34
Niesamowite jest to jak ostry, wyraźny, bez strefy przejściowej jest ten podział gdzie się mówi „wychodzę na dwór”, a gdzie się mówi „wychodzę na pole”. Niemal równo z granicami województw małopolskiego i podkarpackiego, co jest przecież nietypowe jak na Polskę. Niby rysuje się granica Galicji, ale nie do końca, bo są wyjątki (Kazimierza Wielka, Miechów, Proszowice). Jedziesz na zakupy z Sandomierza do Tarnobrzega i już jesteś w zupełnie innej strefie językowej xD
źródło: 035645EB-B0C2-4590-9E2E-1FA2D7CE8200
Pobierz

Dobra tak czy siak, wybrane mieszkanie koło parku archeologicznego. Okolica, jak się później okazało to jakieś k---a getto-więzienie. Wszędzie wszystko pozagradana, pomurowane, a do tego płoty metalowe. Brakuje tylko kapo z karabinem na każdym winklu. Zieleń - jest, ale za ogrodzeniem xD Psy muszą srać i szczać na chodnik....
Wprowadzamy się. Pierwszy fackup - brak windy. III piętro, 4 wielkie torby (na jeden - słownie jeden weekend) i kaszojad. Wózek zostaje w samochodzie. Rozgaszczamy się. Widać mieszkanie świeżo po kapitalnym remoncie. Ktoś tu normalnie mieszka na codzień. Micha się cieszy - prze kilka minut...
Drugi fackup - w łazience śmierdzi jak w szambie. Wydałeś miliony monet na kapitalny remont, wszystko nowe i dalej żyjesz w szambie. Ja p------ę.
Trzeci fackup - nastaje wieczór, robi się chłodno, no to cyk klima na grzanie. Trzy klimatyzatory po jednym na pomieszczenie. Po 1h jest dalej zimno, a ustawione na max potem na turbo turbo czy coś tam. Organoleptyczna ocena - ja cieplejsze bąki produkuję. Trzy klimy i żadna k---a nie działa.
Tak sobie ogólnie patrzę na organizację tych miast, to smutno się robi. Tak skopanego planowania to ciężko szukać w Polskim kartonie. Do tego praktycznie brak zieleni bo chów klatkowy na maksa. Jak się jakiś już part trafi, to śpią tam na ławkach ludzi o karnacji czekoladowej - ale z psem nie wejedzisz (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
No i w każdym mieszkaniu niezmiennie nie przestaje mnie zadziwiać losowość umiejscowienia wszelkich włączników światła (np tutaj z sypialni mogę zgasić światło w salonie xD). A i przejściówki do - do każdego kontaktu trzeba mieść przejściówkę jak potrzebujesz podłączyć inną niż płaska wtyczka.
W myśli sobie powtarzam cały czas - "przyjechałeś tylko na zimę, jesteś ponadto, nie patrzysz, nie widzisz, to ich bagno, samo to sobie zrobili..."
#gownoblog #wlochy #podroze #sycylia #syrakuzy
źródło: przejsciowka
PobierzOgólnie to tak chyba z 80% Polaków płci męskiej jedzie gdziekolwiek i pierwsza ich myśl to "o co by się tu p-----------ć żeby zniszczyć sobie humor i obrzydzić sobie wyjazd"xd
https://ondatravel.pl/nowe-zycie-w-trentino-trydent-wlosi-placa-nawet-100-000-euro-za-przeprowadzke-w-alpy/