Wpis z mikrobloga

Kolejny wpis z "wspaniałej" ziemi Włoskiej. Na długi weekend zajechaliśmy do Syrakuz, bo różowa jakieś kamienie chce oglądać. Już nawet nie dyskutuję o sensowności tego pomysłu.

Dobra tak czy siak, wybrane mieszkanie koło parku archeologicznego. Okolica, jak się później okazało to jakieś k---a getto-więzienie. Wszędzie wszystko pozagradana, pomurowane, a do tego płoty metalowe. Brakuje tylko kapo z karabinem na każdym winklu. Zieleń - jest, ale za ogrodzeniem xD Psy muszą srać i szczać na chodnik....

Wprowadzamy się. Pierwszy fackup - brak windy. III piętro, 4 wielkie torby (na jeden - słownie jeden weekend) i kaszojad. Wózek zostaje w samochodzie. Rozgaszczamy się. Widać mieszkanie świeżo po kapitalnym remoncie. Ktoś tu normalnie mieszka na codzień. Micha się cieszy - prze kilka minut...

Drugi fackup - w łazience śmierdzi jak w szambie. Wydałeś miliony monet na kapitalny remont, wszystko nowe i dalej żyjesz w szambie. Ja p------ę.

Trzeci fackup - nastaje wieczór, robi się chłodno, no to cyk klima na grzanie. Trzy klimatyzatory po jednym na pomieszczenie. Po 1h jest dalej zimno, a ustawione na max potem na turbo turbo czy coś tam. Organoleptyczna ocena - ja cieplejsze bąki produkuję. Trzy klimy i żadna k---a nie działa.

Tak sobie ogólnie patrzę na organizację tych miast, to smutno się robi. Tak skopanego planowania to ciężko szukać w Polskim kartonie. Do tego praktycznie brak zieleni bo chów klatkowy na maksa. Jak się jakiś już part trafi, to śpią tam na ławkach ludzi o karnacji czekoladowej - ale z psem nie wejedzisz ( ͡ ͜ʖ ͡)

No i w każdym mieszkaniu niezmiennie nie przestaje mnie zadziwiać losowość umiejscowienia wszelkich włączników światła (np tutaj z sypialni mogę zgasić światło w salonie xD). A i przejściówki do - do każdego kontaktu trzeba mieść przejściówkę jak potrzebujesz podłączyć inną niż płaska wtyczka.

W myśli sobie powtarzam cały czas - "przyjechałeś tylko na zimę, jesteś ponadto, nie patrzysz, nie widzisz, to ich bagno, samo to sobie zrobili..."

#gownoblog #wlochy #podroze #sycylia #syrakuzy
BeginEnd - Kolejny wpis z "wspaniałej" ziemi Włoskiej. Na długi weekend zajechaliśmy ...

źródło: przejsciowka

Pobierz
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@BeginEnd: byłem w Syrakuzach, całkiem przyjemne miasto. To że wziąłeś jakieś tanie mieszkanie w slumsach to nie wina miasta, wszędzie tak można zrobić.

Ogólnie to tak chyba z 80% Polaków płci męskiej jedzie gdziekolwiek i pierwsza ich myśl to "o co by się tu p-----------ć żeby zniszczyć sobie humor i obrzydzić sobie wyjazd"xd
  • Odpowiedz
@BeginEnd: zawsze mnie zastanawia jak można mówić o takich starych miastach chów klatkowy i że nie ma zieleni - no nie ma, bo kiedyś tak się budowało. Chyba każde stare miasto tak wygląda ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
  • 2
@BeginEnd w tych klimach należy najpierw włączyć tryb grzania, jak ustawisz tylko np. 28C, to nie będzie grzać, a dmuchać zimnym. Standard mieszkania to kwestia wyłącznie ceny, zasada jest taka, żeby nie schodzić poniżej 9.5 na bookingu albo nie narzekać.
  • Odpowiedz