Aktywne Wpisy

Tyrande +242
Stare baby (i dziadki) się boją skorzystać z przystanku ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#olsztyn #strangerthings #heheszki
#olsztyn #strangerthings #heheszki
źródło: image
Pobierz
MonazoPL +64
Ruszamy z kolejnym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
––––––––––––––––––––––––––––––
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
––––––––––––––––––––––––––––––
źródło: promocje bankowe monazo
Pobierz

Idę sobie spacerkiem, dookoła rodacy i znajome rejony. Zachodzę na BigMaca, na drzwiach nie wita mnie ochroniarz, a w środku podłoga oślepia mnie od czystości - nie muszę uważać gdzie stawiam nogę. Biorę spod MC miejski rowerek za który płacę 0 zł, jadę na stację i wskakuje do pociągu. Jest cisza.
Ludzie czytają książki, rozmawiają szeptem, słuchają muzyki, oglądają rolki na telefonie - jest chill.
Wysiadam na dworcu i wydaje się w pogawędkę z losowa osoba która też czeka na odbiór, ta nie patrzy na mnie z obrzydzeniem lub dystansem bo nie słychać że jestem jednym z tysięcy migrantów którzy przyjechali tu zabierać pracę, jestem u siebie, a dookoła mam znajomych, rodzinę i przyjaciół.
Życie jest piękne.
#uk #kanada #niemcy #emigracja #polska
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
Widać że nie możesz się odciąć od Polski siedząc na wykopku, te rozerwanie wewnętrzne nie jest zdrowe.
@czlowiek_czlowiekowski: całkiem dobra zarzutka gdyby nie to xd
@czlowiek_czlowiekowski: To się wyklucza, bo większość ogląda je bez słuchawek.
Ludzie uśmiechają się do Ciebie, cieszą i są życzliwi (pewnie fałszywie) zamiast tego powinni mieć skrzywioną mordę tak jakby był k---a jakiś powód do radości czy uśmiechu mieszkając tutaj.( ͡° ͜ʖ ͡°)
@czlowiek_czlowiekowski: przylecialem akurat na urlop do Polski, spędziłem pół godziny w komunikacji miejskiej w Poznaniu, pół godziny we Wrocławiu,i potem pół dnia w pociągach.
Ani razu nie widziałem osób trzymających buty na siedzeniu,
Ani jednego śmiecia, butelki po napoju, opakowania
@choochoomotherfucker: wpis @czlowiek_czlowiekowski przeczytałem dzisiaj jadac pociągiem Poznań -->Wrocław, przez pół godziny obserwowałem pasażerów, potem przesiadka na pociąg Wrocław --> Żary i kolejne pół godziny obserwacji. Ponad połowa pasażerów na telefonach, nie słyszałem ani razu muzyki z niczyjego telefonu. Więc każdy miał albo słuchawki albo wyciszony telefon.
A nie, przepraszam, przypomniałem sobie: ostatniej nocy na Stansted grupka Polaków urządziła sobie
W Londynie buty na siedzeniu i śmieci w autobusie widzę codziennie, stało się to na tyle "normalne" że że nikt nawet nie zwraca na to uwagi.
Wsiądź do tramwaju we Wrocławiu i połóż nogi na siedzeniu - jest niemal pewne że następnego dnia zobaczysz swoje zdjęcie na wykopie, na jakiejś grupie na Facebooku, ba- raz takie zdjęcie opublikowała Gazeta Wrocławska, bo
Ludzie nie zdają sobie sprawy w jak zadbanym kraju mieszkają mimo wielu problemów.
West Midlands pozdrawia ( ͡° ͜ʖ ͡°)
źródło: 1000018601
Pobierz