Wpis z mikrobloga

@v-tec byłem trochę wstawiony (męski wyjazd destylarniowy, więc chcieliśmy się wczuć), więc niestety trochę tak…

Ale najlepsze, że Ahmed twierdzi, że cała Afryka nienawidzi USA, ale za to Rosja i Chiny są super partia kurka. Dlaczego? Bo pomagają i dają siano, zapytałem czy za darmo to robią i już nie wiedział :) (oczywiście USA też nigdy nie działa charytatywnie, ale sama zmiana siekierki na kijek to dla mnie lekki strzał w
  • Odpowiedz
@Cygan_Wojtus Podczas wycofywania wojsk amerykańskich z Iraku wielu miało ,,przesiadki" w Irlandii. Byli formalnie ostrzegani, by nie luzować pośladków bo Irlandzkie miasta potrafią być nie mniej niebezpieczne niż te w Afryce. Starać się nie łazić samodzielnie, nie włazić w uliczki jak na zdjęciu. W takiej ,,przejściowej" co ma z 80m czarnoskóry zabił dziewczynę tuż obok dworca kolejowego w Limerick, przechodziłem tamtędy często.
  • Odpowiedz
@Cygan_Wojtus ciekawe wydarzenia, tak się składa że mieszkając w Dublinie kilka lat a łącznie przyjeżdżając tam do rodziny około 23 lat. Mam trochę inne przemyślenia.
Dużo się zmieniło w Irlandii na przestrzeni lat ale nadal jest względnie bezpiecznym krajem jak na kraj zachodni.
Tak część obcokrajowców myśli że po Niemczech jest tylko piekło.
Co do małolatów to utrapienie w Irlandii znane od kiedy pamiętam. Małolaty do 18 roku życia mają dość
  • Odpowiedz
@Cygan_Wojtus: Jak mieszkałem w Dublinie to mnie te grupki gówniarzy czasem zaczepiały na przystankach darta ale jak tylko wyłapywali wschodni akcent to odpuszczali xD Ale rzeczywiście tam mają z nimi problemy bo nastolatki są w Irlandii praktycznie nietykalne. Dodatkowo trzeba uważać gdzie się jest, bo patologiczna dzielnica w Irlandii nie wygląda tak jak w Polsce. To może być po prostu przedmieście z domkami, które u nas kojarzy się ze spokojnym
  • Odpowiedz
@Cygan_Wojtus: pewnie dla nich Polska to mentalnie bardziej bogata Rosja a że Ruscy jako najwięksi agresorzy świata nigdy nie podbili Polski to musi byc Ona zamieszkiwana przez naprawdę wojowniczy naród xD
  • Odpowiedz