Wpis z mikrobloga

Ostatnio narzekałem na dietę keto z maczfitu odezwał się do mnie jeden miras który pracuje lub jest właścicielem https://cateringpodketo.pl/ żebym spróbował ich diety - poczułem się zaproszony i zobowiązany. Katering specjalizujący się tylko w keto wydawał się odpowiedzią na mój ból d--y.
Znalazłem kogoś to już zamawiał na cateringpodketo.pl dietę keto adaptacyjną 1800 kcal i niestety ma ten sam ból d--y co ja mianowicie ok. 50 g węgli dziennie na keto adaptacji. A jak wiemy na keto adaptacji dieta powinna być ścisła czyli do 20 g węgli dziennie max!

Żeby to zweryfikować sprawdziłem na stronie cateringpodketo.pl przykładowe diety. W ofercie jest dieta zwykła keto i dieta keto adaptacyjna.
Jak się okazuje jedna i druga nie wiele się od siebie różnią i zawierają ponad 50 g węgli / dzień. No to jest kpina. Firma która niby się specjalizuje w keto i daje dietę keto adaptację przekracza 20 g i oferuje 52 g węgli a w diecie zwykłej keto 59 g węgli - niektórych może wybijać z keto powyżej 50 g węgli dziennie.

Wnioski czym jest cateringpodketo.pl nasuwają się same. Zapytałem tego gościa jak to jest żę strona cateringpodketo.pl wygląda tak samo jak strona kuchni vikinga i jeszcze kilka innych stron kateringowych - odpowiedział "jedyne co jest identyczne między stronami vikinga a naszą to ta sama wtyczka wordpress do obsługi cookies" dobra nie komentuję. Viking też jest na screenie dla porównania.

Ja tego nie kupuję zdaje się że keto kocur który synguje markę swoją twarzą też tego nie kupuje.

#keto #kateringdietetyczny #keto #ketokocur
Belzebub - Ostatnio narzekałem na dietę keto z maczfitu odezwał się do mnie jeden mir...

źródło: porównanie podketo

Pobierz
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Belzebub: wywolales mnie do odpowiedzi ( ͡° ͜ʖ ͡°) tak, to ja od ponad 4 lat produkuje catering Podketo. Dietly to takie allegro dla cateringow - my jako producenci mamy wygodny system do produkcji cateringu, a klienci wygodna aplikacje do zamawiania. Nie wiedzialem ze o to pytasz ¯\(ツ)/¯ jak juz porownujesz nasze makro na kalorycznosc 3000 to moze od vikinga tez porownaj 3000 a nie 1600?
  • Odpowiedz
@MrocznyZiemniak: klient nasz pan - skoro klient tego wymaga, to to robimy - wybor menu mamy tak skonfigurowany, ze mozna nie jesc slodkich posilkow - a z drugiej strony mamy klientow, ktorzy na 4 posilki, 3 wybieraja slodkie…
  • Odpowiedz
  • 1
@bitkoin: takie przykłady daje podketo i viking.

Rozumiem, że przy 3000 kcal trudno mocno zejść z węglami, ale 52 g to już poza zakresem adaptacji – przy takim poziomie trudno wejść w pełną ketozę.

Dla sportowców dajesz przyklad 2000 kcal a na keto i keto adaptacji 3000
  • Odpowiedz
  • 0
@re5ublimacja: no to jest żenujące.
Sportowcy 2000 kcal zamiast 3000 kcal.

A na adaptację powinien dać przykład 2000 kcal i pokazać że się mieści w 20 gramach.

Mówi, że w kateringu cieżko zmieścić się z węglami to po co robi katering specjalizujący się w keto. Żadne to keto. A jak jest inaczej to mógłby tutaj nam wrzucić przykładowe dni na 1800 i 2000 i
  • Odpowiedz