Wpis z mikrobloga

#kiszak #snakeiter #ursynowskipies Nie śledzę jakoś dużo tego giereczkowego twittera, ale wydaje mi się, że Aureliuszowi nie raz zdarzało się skrytykować lub powiedzieć coś niepochlebnego o Kiszaku przed premierą Silent hilla f. Faktycznie, miał do niego podejście "Jak ci się nie podoba, to nie oglądaj", ale nie był wojownikiem na poziomie Wojny lub Ekranu Myśli. Więc ta wypowiedź podnóżka wygląda dla mnie jak taka próba wyśmiania drugiej osoby na zasadzie "hehe, zesrał się, bo Kiszak mu gierke obraził".
https://streamable.com/6k7acl
Huptys - #kiszak #snakeiter #ursynowskipies Nie śledzę jakoś dużo tego giereczkowego ...
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Więc ta wypowiedź podnóżka wygląda dla mnie jak taka próba wyśmiania drugiej osoby na zasadzie "hehe, zesrał się, bo Kiszak mu gierke obraził".

@Huptys: Nic dziwnego, że ci się tak wydaje. Przede wszystkim przez bardzo długi czas dosłownie taka postawa była ich regularną linią obrony, zresztą bardzo często nadal jest.
  • Odpowiedz
@Huptys: "Lubię cię ale pier-olisz" to jest dla mnie tak niezrozumiały koncept. Ja chyba powinienem ukończyć ludologiczne studia zeby to zrozumieć. To co jak kogoś lubię to mam obowiązek zawsze się z nim zgadzać i zawsze przyjmować wszystko to co on mówi jako prawdę objawioną, a jak rzucę żarcikiem w stronę kogoś kogo lubię to on może mi robić lustrację bo się w nim nie zgadzałem w kwestii JEDNEJ gry
  • Odpowiedz
@Huptys: Ale to co snakeiter mówi można podciągnąć pod jeden z klasycznych argumentów kiszakowców, czyli "obraziłeś cię bo ci gierkę obraził XD", którego stosują za każdym razem jak ktoś krytykuje Kiszaka, a który jest generalnie argumentem gównianym, bo nie tyczy się omawianego problemu i jest zwykłą próbą uniknięcia odpowiedzi na zarzuty.
  • Odpowiedz
To co jak kogoś lubię to mam obowiązek zawsze się z nim zgadzać

@ActiveekHere: w świecie, w którym ludzie biorą poprawkę na paradoks tolerancji przed każdym zabraniem głosu, każde nieprzeciwstawienie się zdaniu, które wg ciebie jest szkodliwe to zgadzanie się z nim, więc tak. Jak kogoś lubisz, ale powie coś, z czym się nie zgadzasz to wg nowoczesnych praktyk zabierania głosu w social mediach powinieneś na wstępie przeciwstawić się temu
  • Odpowiedz
@totem_lesnych_ludzi: o btw QTCinderella miała ostatnio drame o to, że jej stary i bodajże brat mają jakieś nieteges poglądy a ona powiedziała widzom, że nie ma zamiaru przestać ich akceptować tylko dlateog, że się z nimi nie zgadza bo to przecież rodzina. Czat i co najmniej chyba z tuzin streamerów próbowało ją cancellować za to xD
  • Odpowiedz
nowoczesnych praktyk zabierania głosu w social mediach powinieneś na wstępie przeciwstawić się temu co mówi. Teoretycznie nie można nietolerować braku tolerancji, bo wtedy np. brunantne koszule albo KKK forsują swoje idee bez przeszkód i prędzej czy później zawsze wygrywają więc posługiwanie się tym paradoksem to idea szczytna, ale w praktyce działa jak przeintelektualizowane "jesteś z nami albo przeciwko nam".

@totem_lesnych_ludzi: tutaj zawsze jest pytanie o skalę, dobry przykład to filip
  • Odpowiedz