Wpis z mikrobloga

w moim renault megane 2010 benzynka w LPG przy redukcji biegu zapalil się k------y napis „RYZYKO AWARII SIKNIKA” i inne lampeczki check engine. napis naprzemian z „SKONTROLUJ ESP”. wydarzyło się to dosłownie 200m od domu, nie było jakies mega wyraźnej różnicy w pracy silnika, chyba, ewentualnie może chodził trochę mniej równo - ciężko mi stwierdzić, bo chwilę później byłem już pod domem i od razu go zgasiłem. dałem mu 5 minut odpocząć i teraz zrobiłem rundkę dookoła osiedla, i na benzynie i na gazie pracuje normalnie, wszystkie komunikaty zgasły.

zastanawiam się co to jest i co mam z tym robić? w momencie kiedy się to wydarzyło, to jechałem na gazie. typ od gazu mnie ostrzegał, że mogę się niedługo spodziewać, że będą wtryski do wymiany, bo mam już na nich przejechane chyba z 90k km.

mam jutro do zrobienia ok 80km i zastanawiam się czy nie odwoływać planów

co sądzicie?

#motoryzacja #mechanikasamochodowa
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@prezeees nie, chyba nie. na ten moment wszystko działa normalnie… jutro mam jechać w krótka trasę, a najwcześniej do mechanika mógłbym w środę, i waham się, czy siedzieć w domu czy zaryzykować i jechać jutro
  • Odpowiedz