Wpis z mikrobloga

pytanko do osób mieszkających w #warszawa i jej okolicach

jak daleko dojeżdżacie do pracy? ile km i ile czasu wam to zajmuje? #praca #pracbaza

nigdy nie mieszkałem w Warszawie, a będę próbował się dostać do pracy na południu Ursynowa pod drogą S2, wzdłuż drogi na Piaseczno, ale później zobaczyłem ceny mieszkań w Warszawie i się załamałem xD mogę jednak zamieszkać na obrzeżach, na przykład we wcześniej wspomnianym Piasecznie albo w innych miasteczkach w okolicy, w takim Piasecznie mieszkania od deweloperucha są po 13-14k za metr, kapkę tańsze w okolicznych miejscowościach (Zamienie, Dawidy, Dawidy Bankowe) ale to już chyba nie są miejsca w których chciałbym mieszkać

i teraz zastanawia mnie fakt czy i ile bym tracił czasu i nerwów na tych kilkukilometrowych dojazdach do pracy przed godziną 7 i po godzinie 15. Wiadomo rower i te sprawy - bardzo chętnie, nawet byłby to docelowy środek transportu, ale nie zawsze będą na to warunki
sikpi - pytanko do osób mieszkających w #warszawa i jej okolicach

jak daleko dojeżdż...

źródło: image

Pobierz
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@sikpi nie wiem jak z Warszawą ale na przykładzie Katowic. Mieszkając na obrzeżach dojeżdżałem autobusem na uczelnię 35minut. Mieszkając 40km dalej dojeżdżałem samochodem w 42 minuty.
  • Odpowiedz
  • 1
@sikpi mam firmę w tej okolicy od 30 lat i dużo kręcę się samochodem. Z rana przelecisz bez żadnego korka na twojej trasie, po 15 będzie już ciasno w stronę piaseczna ale z kajakowej to max 20 min i jesteś, najgorsze są piątki jak ludzie wylatują z wwa, w ciągu tygodnia bez problemu i korków.
  • Odpowiedz
@sikpi: na rowerze na luzie bo jest super ścieżka rowerowa ale generalnie puławska i piaseczno to dosyć osobliwe połączenie, jedni tej drogi nienawidzą bo muszą drudzy
też jej nienawidzą XD
  • Odpowiedz
29 minut pociągiem z podwarszawskiej wsi (KM) plus 6 minut na dojście do stacji (mam 600m).

@Yuri_Yslin: A ile dojście z dworca do pracy w Warszawie?
  • Odpowiedz
  • 1
@sikpi 15 minut rowerem, 25 zbiorkomem bo z przesiadką i jeszcze celować w rozkład muszę. Patrz w Googla, ich mapy dobrze szacują dojazdy.
  • Odpowiedz
@sikpi: 3 min dojście na stację + 22 min pociągiem + 5 min ze stacji. Jakbym chciał jechać autem to byłoby na pewno dłużej niż 30 min (18 km) pomijając już to, że i tak w okolicy nie ma miejsc parkingowych
  • Odpowiedz
@sikpi: btw: Zamienie mają fajny małomiasteczkowy klimat, a jakbyś zmienił pracę to jednak do Warszawy dojazd S79 jest lepszy niż Puławską z Piaseczna
  • Odpowiedz