Wpis z mikrobloga

Sam w domu bo wszyscy wjechali na weekend oprócz mnie bo sobie chciałem pospać do 12 - to szykuje sobie gar bigosu na kolację i awansem na jutro.

Kapustka się gotuje z żeberkami i kawałkiem skóry z boczku, która oczywiście potem wyłowię, na patelni smaży się pół kilo wołowiny gulaszowej i pokrojony boczek surowy i wędzony w ilości po 35 deko każdego. Na talerzu czeka na podsmażenie pół kilo zwyczajnej i resztka swojskiej naczosnkowanej pokrojonej na pół plasterki. W kubku moczy się garstka grzybów a w szklance kilka wędzonych śliwek które zamierzam dodać po tym jak kapusta zmięknie.

#gotujzwykopem #jedzenie #nietylkomielonka
MarianoaItaliano - Sam w domu bo wszyscy wjechali na weekend oprócz mnie bo sobie chc...

źródło: temp_file4901991090733430529

Pobierz
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@sberatel No to dla mnie na dziś wieczór z jutro jak domownicy wrócą z wycieczki to do obiadu do schabowego i ziemniaków po trochu i zostanie może z jedna miska na poniedziałek i tyle, Nie gotuje dużo bo nas jest tylko czworo (troje w zasadzie) w domu i do tego każdy wybredny :D Wolę mniej ale na świeżo co dzień czy dwa coś ugotować, zmienamy się raz ja, raz mama, jak
  • Odpowiedz