Aktywne Wpisy
PanZbigniew +1409
Update do tego wpisu
Na początku chciałbym naprawdę podziękować za tak duży odzew w tamtym wpisie. Na początku miałem obawy co do tego wpisu, że zostanie z góry uznany za bait, albo że komentarze będą nakierowane na to, że jestem cienka betaparówa, sam sobie taki los zaserwowałem itp.
Gdy myślałem, że zostanę z tym wszystkim sam i w sumie post wrzuciłem z desperacji to okazało się, że otrzymałem naprawdę dziesiątki pozytywnych odpowiedzi w komentarzach
Na początku chciałbym naprawdę podziękować za tak duży odzew w tamtym wpisie. Na początku miałem obawy co do tego wpisu, że zostanie z góry uznany za bait, albo że komentarze będą nakierowane na to, że jestem cienka betaparówa, sam sobie taki los zaserwowałem itp.
Gdy myślałem, że zostanę z tym wszystkim sam i w sumie post wrzuciłem z desperacji to okazało się, że otrzymałem naprawdę dziesiątki pozytywnych odpowiedzi w komentarzach

adisoniusz +268
Bezrobocie dzien 2, godzina 8:39:
- zawiozlem różowego do pracy
- wyszedlem z psem
-ściągnąłem i poskładałem pranie
-wstawiłem nowe pranie
-opróżniłem zmywarke
- zawiozlem różowego do pracy
- wyszedlem z psem
-ściągnąłem i poskładałem pranie
-wstawiłem nowe pranie
-opróżniłem zmywarke

HP ZBook Ultra 14 G1A 14 WQXGA+ Ryzen AI Max PRO 395 128GB 2TB AMD
Laptop będzie służył mi do pracy ale przez pierwszych kilka wieczorów będę eksperymentował z konfiguracjami i benchmarkami. Docelowo będzie na tym stać Fedora 43 + środowisko Plasma.
Jeśli jesteście ciekawi jakiegoś pomiaru to zapraszam do dyskusji.
#linux #technologia
@nameisnull: jakie masz IQ ?
Jak jesteś ambitny to możesz spróbować to odpalić i dać znać ile zjamie wytrenowanie testowego modelu, ale z taką niestandardowa konfiguracją na pewno będzie trochę zabawy w kodzie, żeby to wgl zaczęło u Cb działać.
Zanim mi się udało
@nameisnull: Ej aje odpalaj i dawaj benchmarki
Zapomnij, nie da się go tobie przeszczepić. ( ͡º ͜ʖ͡º)
Jak kultura pracy ASUS w stresie?
Zastanawiam się czy można mieć jakoś dynamiczne ładowanie modeli (w LM Studio)
https://www.cpu-monkey.com/en/compare_cpu-amd_ryzen_ai_max_plus_pro_395-vs-apple_m5
watch "cat /proc/cpuinfo | grep MHz"Walcz, walcz! ( ͡° ͜ʖ ͡°)
źródło: Zrzut ekranu
Pobierz