Wpis z mikrobloga

Czołem Mirki!
Zrobiłem grę o transporcie.
Tak, o transporcie.

Mniej więcej rok temu wrzucałem tu post o tym, że razem z żoną stworzyłem grę karcianą oraz, że robię crowdfunding na wspieramto. Całe szczęście - nie udało się zebrać kasy, bo i tak bym jej nie zobaczył na oczy, a tak to chociaż większość ludzi (ale niestety nie wszyscy) odzyskało kasę. Gdyby się udało, to nikt by nie odzyskał kasy, a ja bym jej nie zobaczył (to była jedna z ostatnich kampanii tam).

W każdym razie - nie poddałem się. Od tamtego czasu ciągle dłubiemy z moją szanowną małżonką (pozdrawiam jeśli to czytasz XD) przy projekcie. Żeby dłubanie było możliwe zająłem się testowaniem (odwiedziłem kilka eventów, męczyłem znajomych itp). Było wiele ciężkich chwil i momentów zwątpienia, ale w końcu jest!

Do rzeczy - projekt nazywa się Tranzyt i został oparty na moim doświadczeniu w transporcie. Ale nie jest to żaden nudny moloch, tylko lekka, szybka karcianka — trochę strategii, trochę chaosu, trochę śmiechu - taka bardziej imprezówka - gracze starają się ukończyć odpowiednią ilość tras, a wygrywa ten, który (jak to w transporcie) zarobi najwięcej! Oczywiście, że można przeszkadzać innym (już podczas pierwszego testu w rodzinnym gronie na wydrukowanych karteczkach z tekstem udało się pokłócić ( ͡° ͜ʖ ͡°) ).

Jaram się jak głupi, że to już nie jest tylko gadanie, tylko mam pierwszy egzemplarz w ręku a już niedługo będę miał kolejne. Mam już nawet kilka pomysłów na kolejne części (jako pierwsza pewnie powstanie +18 - jak to mówią: kto pracuje w transporcie, ten się w cyrku nie śmieje).

Jakbym kogoś zaciekawił, to zostawiam kilka linków, żeby się dowiedzieć więcej o projekcie. Chętnie też odpowiem na pytania :D

#gry #grybezpradu #gryplanszowe #grykarciane #transport #spedycja #ciezarowki #planszowki

Tutaj strona
Tutaj FB
A tu IG
Koksu102 - Czołem Mirki!
Zrobiłem grę o transporcie.
Tak, o transporcie.

Mniej więce...

źródło: 577003340_25371331832462220_6242732802266052828_n

Pobierz
  • 44
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@piotr-glabik: oszczędności będą w kolejnej części, o chłopcach radarowcach coś jest, a zakaz wyprzedzania to coś, co właśnie wylądowało w moim notatniku na dalsze pomysły ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Koksu102: Dobrze to wygląda. Gratuluję pomysłu na "biznes". Jak na coś jeszcze wpadnę to napiszę - czasem podczas siedzenia na tronie czy krojenia warzyw najlepsze pomysły wpadają (ʘʘ)
  • Odpowiedz
  • 0
@Guezeman: W zasadzie to już jest na www.tranzytgra.pl w lepszej cenie, bo preorder i wysyłki pod koniec listopada. A jak sytuacja na rynku? Bo ja od kwietnia nie w branży i powiedzieć, że się cieszę, to mało powiedzieć XD aczkolwiek u mnie głównie to z powodu wypalenia
  • Odpowiedz
@Koksu102: patrząc na jedną kartę to od razu widać, że robisz w logistyce i z tym transportem to mało masz wspólnego :)
Słyszałem parę opowieści, więc muszę zapytać czy są pewne karty?
z lejącymi wtryskiwaczami i przepałem, dziurawą chłodnicą, brakiem hamulców pod zsypem na kopalni, cały tydzień 3 promile, chemitrails, zostawienie ciężarówki na trasie, płacimy tylko za kilometry :)

Pojawiasz się gdzieś z tą karcianką? na jakichś wydarzeniach? w Opactwie?
  • Odpowiedz
  • 0
@Qullion: Ciekawe wnioski po jednej karcie, bo w transporcie siedzę od małego. Karty są takie, żeby trafiły do wszystkich, nie tylko do kierowców. Lepiej jest zrobić jedną kartę Awaria, niż 4 różne awarie, które ludziom, którzy nie mają nic wspólnego z transportem nic nie mówią. Z gierką byłem na Wawagra 24, Gratislavia 28, ŁódźYouPlay25 i RetroSfera.
I dzięki za info o linkach, spróbuję to zedytować, a tu podaję normalnie:
https://www.facebook.com/tranzytofficial
  • Odpowiedz