Nie rozumiem tych pytań rekruterów i rozmów o pracę, pada pytanie „Dlaczego chce pani u nas pracować?” więc odpowiadam zgodnie z prawdą, że jestem głodna a baba się na mnie patrzy i mówi, że oddzwonią. Nie oddzwaniają. #rozmowakwalifikacyjna #pracbaza #praca
@asiakasia: Głośny ma mniejszą wydajność od najedzonego. Odpwiadaj, że chcesz mieć swoje pieniądze na jedzenie bo teraz kupuje Ci je faceta / rodzina / jesz w jadłodajniach i choć jesteś najedzona - to chciałabyś sama na to zarobić. Jak nie oddzwania to znaczy, że mają niska place, która nie starcza nawet na jedzenie.
@asiakasia bo to nie jest pytanie, na które chcą znać twoją odpowiedź, tylko chcą znać odpowiedź , która HR zadowoli. W stylu "bo to taka wspaniała firma" itp.
@asiakasia to pytanie przeniesione ze specyficznych branży do gównofirm bez myślenia. ma sens zadane inżynierowi, który ma do wyboru apple, google czy oracle i wybiera je świadomie pod względem zainteresowań czy przyszłych wyzwań. nie ma sensu w 95% przypadków w bolzce a tym bardziej na stanowisku jakiegoś kasjera czy magazyniera, nawet korposzczura
@asiakasia: miałem ostatnio to samo, jak zapytali co mnie motywuje do pracy to zgodnie z prawdą powiedziałem że po pierwsze to pieniądze, żeby mieć za co żyć. Chłop się zaśmiał i powiedział, że jeszcze nikt nigdy na rekrutacji tak nie powiedział. xD
Na tych spotkaniach nie można być sobą, trzeba być aktorem. Sobą można być dopiero jak cię już przyjmą i podpiszesz umowę. Smutne.
@asiakasia: To jest najnormalniejsze pytanie jakie może zadać rekruter. I odpowiedź, że dla pieniędzy też jest ok. Może to też być chęć rozwoju albo przeciwnie, mniejsze obowiązki. Dobry dojazd, pasujące godziny pracy albo znajomi którzy dobrze się wypowiadają o tej pracy.
#rozmowakwalifikacyjna #pracbaza #praca
nastepnym razem, zapytaj się rekrruterki "a dlaczego Pani tu pracuje" xD
Na tych spotkaniach nie można być sobą, trzeba być aktorem. Sobą można być dopiero jak cię już przyjmą i podpiszesz umowę. Smutne.