Wpis z mikrobloga

wielosezon do 1800zl za 4 sztuki, co polecicie, 95% miasto, 5% trasy (nie w zime) rozmiar 215/45/17 nokiany, moze yokohama, vrdstein? #motoryzacja
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@skeeto666: nokianów nie polecam bo po 2 latach wyglądają jak po 12 (chyba, że się ogarnęli i poprawili), obecnie mam Vredestein Quatrac i jestem zadowolony. Wcześniej miałem Michelin CrossClimate - nie polecam. Continentale z kolei z zastrzeżeniem - są problemy z wyważeniem/okrągłością. Ja Conti raczej więcej nie kupię.
v-tec - @skeeto666: nokianów nie polecam bo po 2 latach wyglądają jak po 12 (chyba, ż...

źródło: 1000022129

Pobierz
  • Odpowiedz
@skeeto666, ja zawsze polecam Yokohamy BluEarth-4S AW21. Co prawda ciężko mi się wypowiedzieć odnośnie trwałości, bo auto robi jakieś 10kkm rocznie, ale jeździłem nim w każdych warunkach i poza tym, że opony trochę głośne (ale Fiesta nie ma też niesamowitego wygłuszenia), to nie mam absolutnie nic do zarzucenia.
  • Odpowiedz
@skeeto666: Teraz w zasadzie nie ma złych wielosezonówek od renomowanych producentów i różnice w wynikach testów są coraz mniejsze, ale jeśli praktycznie będziesz tylko jeździł po mieście i na dodatek w rejonie Polski dalekim od gór to wybrałbym takie, które mają najlepsze właściwości trakcyjne w testach na mokrym i suchym asfalcie, a mniej patrzyłbym na warunki śniegowe, bo i tak ich praktycznie nie zobaczysz. W tym budżecie kupiłbym Hankook Kinergy
  • Odpowiedz