Wpis z mikrobloga

@badasq: w sumie to od wyjścia steamdecka jest rok linuxa. Nagle pzybyło kilka milionów użytkowników i to takich, którzy wydają hajs, a jak wydają hajs, to się więcej możliwości pojawiło - choćby dla gierek. Ja do swojego kompa wolę windę, bo już mam wszystko od lat ustawione, ale jakbym miał brać nowego kompa do zastosowań filmy, gierki, przeglądarka to bym stawiał na linuchu faktycznie.
Zresztą myślę, że mini PC staną
  • Odpowiedz
@badasq: jest coraz więcej, ktoś wyśmiewał tu niedawno wzrost z 1% do 3% na Steamie - no ale to jakby nie patrzeć jest trzykrotnie więcej.

Nawet znajomi z mojej ekipki do grania powoli przerzucają się na linuxa. W zeszłym roku jeszcze grałem z linuxa tylko ja, teraz już 4 osoby siedzą na pingwinie.
  • Odpowiedz
@Frygus96

@saggitarius_a: jprdl linuksiarze XDDDD to jakby taka bardziej g------a odmiana ajfoniarzy?

Jak na razie to wy windowsiarze pokazujecie klasę w tutejszych wpisach, piekląc się i plując pod siebie że ktoś miał czelność zainstalować Linuxa i jeszcze go chwali. Nie wiem co jest bardziej zalosne, to że was to tak razi, czy to że jesteście gotowi poświęcić prywatność i jeszcze bronicie korpo które ma was centralnie w dupie.
(
  • Odpowiedz
@saggitarius_a: widzę że ilość bloatu dodawanego do dystrybucji linukosidalnych zaczyna rosnąć, z drugiej strony to nie arch, więc się nie dziwię, ma być łatwo i przystępnie, by przygarnąć nowych użytkowników, którzy są zmęczeni s---------ą na umyśle logiką Microsoftu, z której i tak robią oni k---ę.

Pytanie tylko czemu nie FreeBSD, ale to prawdziwy UNIX i zapewne byłby zbyt ciężki do instalacji, bo nie zawsze ma najnowsze sterowniki dostępne od ręki
  • Odpowiedz