Aktywne Wpisy
Wilk__95 +47
Do wszystkich osób publikujących treści pod tagiem #sebcel na Wykop.pl
Granica została przekroczona. To, co od dłuższego czasu pojawia się pod tym tagiem, nie jest krytyką, tylko zorganizowanym hejtem, który narusza moje dobra osobiste i wizerunek. Każda kolejna próba ośmieszania, zniesławienia czy ataku będzie traktowana jako dowód w sprawie.
Nie interesują mnie anonimowe docinki, bo „anonimowość” w internecie kończy się w momencie, gdy sprawą zajmuje się sąd. Wbrew temu, co niektórzy sądzą,
Granica została przekroczona. To, co od dłuższego czasu pojawia się pod tym tagiem, nie jest krytyką, tylko zorganizowanym hejtem, który narusza moje dobra osobiste i wizerunek. Każda kolejna próba ośmieszania, zniesławienia czy ataku będzie traktowana jako dowód w sprawie.
Nie interesują mnie anonimowe docinki, bo „anonimowość” w internecie kończy się w momencie, gdy sprawą zajmuje się sąd. Wbrew temu, co niektórzy sądzą,

źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz

Zbootowałem pendrive, pierwsze co się dowiedziałem, to że już na etapie instalacji trzeba wejść w konsolę i jakimiś hakami naprawić instalator, żeby miał wszystkie opcje XD
No ale ok, przeklikuje kolejne opcje, doszedłem do końca, a tu nadal nie ma opcji szyfrowania dysku w XXI wieku i trzeba to robić jakimiś programami XD
W końcu się udało, system się zainstalował, więc spróbowałem podłączyć klawiaturę bluetooth, oczywiście nie działa xD Na szczęście szybko znalazłem rozwiązanie, wystarczyło wyłączyć jedną z opcji, której nie obsługuje sterownik.
Przyszedł czas na słuchawki bluetooth, tutaj wszystko przebiegło bezproblemowo. Słuchawki podłączyłem i po 2-3s usłyszałem dźwięk z youtube. Po chwili kliknąłem kolejny filmik i znowu po 2-3s usłyszałem dźwięk, ale chwila, czemu słyszę dźwięk po 2-3s? Okazało się, że jest jakieś opóźnienie domyślne i trzeba w rejestrach zmieniać je na 0s, bo sterownik dźwiękowy ma stan idle przez chwilę XD
Mam już dość, odinstalowuję ten zbloatowany chłam na którym nic nie działa i niczego nie da się skonfigurować, wracam do archa, nigdy więcej windowsa.
#linux #windows #zalesie #pcmasterrace #archlinux
Nas leży w kącie bez monitora więc łączenie na niego jest przydatne xD
Spędziłem 10+ h, setki komend, promptow z gór i bsie poddałem.
Obejście jakie działa to - jak restsrtujesz Ubuntu to napierdzielasz w niego RDP aż się uda połączyć masz pierwsze 30 sekund czy coś xD potem działa
@niebadzogrem: Sprawdż czy działa- systemctl status xrdp > sudo systemctl enable xrdp > sudo systemctl enable xrdp-sesman.Na przykładzie XRDP.