Wpis z mikrobloga

#kurier #inpost #afera #paczkomaty Kurier InPost ukradł mi z paczki kiełbasę xD Wrzuciłem wczoraj do paczkomatu małą przesyłkę z pamiątkami z wakacji i kiełbasą :D Rzeczy były zamknięte w plastikowym pojemniku, przykryte od góry kartonikiem i wszystko zawinięte czarną folia stretch. Dziś przesyłka dotarła z dziurą w stretchu która została zaklejona pustymi niezadrukowanymi etykietami kurierskimi a w pudełku było wszystko (łącznie z kamykiem z plaży) oprócz kiełbasy xD #c---------------a
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@Afrobiker normalnie włożyłem do paczkomatu. Po jakichś dwóch godzinach już została odebrana przez kuriera. Ale kiełba była normalnie w środku plastikowego pojemnika (razem z innymi rzeczami) który nie został w żaden sposób uszkodzony. Ktoś go otworzył i zjadł 😕
  • Odpowiedz
  • 0
@Afrobiker nieprawda - wolno. Zgodnie z regulaminem zabronione jest wysyłanie produktów łatwo psujących się i wymagających kontrolowanej temperatury. Fuet to nie jest świeża żywność tylko suszona kielbasa która nie jest przechowywana w lodówce. Dodatkowo opakowanie mojej paczki zostało uszkodzone a w systemie brak adnotacji o uszkodzeniach lub przewozie nieregulaminowego produktu.
  • Odpowiedz
  • 2
@Afrobiker sorry myślałem że dodałem to w pierwszym poście. Widzę kolega dosyć dobrze zorientowany, smakowało? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 0
@wods
A skąd wiesz, że to był kurier? No i ten który odbierał paczkę z paczkomatu nadawczego, czy ten który doreczał do paczkomatu docelowego. Przecież to dwóch różnych kurierów.
Poza tym masz jeszcze pracowników odziałow (nadawczego i doręczającego), sortowni oraz kierowców, którzy przewożą paczki pomiędzy lokalizacjami. Skąd więc wiesz, że to był akurat kurier?
  • Odpowiedz