Wpis z mikrobloga

#rosja #ukraina #wojna #wojsko #russiahateclub #range2ru

Ponad tydzień temu wrzuciłem post, w którym obiecałem na 100 plusów interaktywną mapę z uszkodzoną/zniszczoną infrastrukturą krytyczną ruskich.

Nie rzucam słów na wiatr, więc zapraszam do wspólnej zabawy
https://www.range2ru.com/

Mapa / Warstwy Mapy - ustawiasz co chcesz mieć wyświetlone na mapie, większość obiektów ma również link do map google. Timeline - ujęcie czasowe, miesiąc po miesiącu - rozwijam to dalej.

Na razie to początek w planach dalsze iteracje:
- Pełna infrastruktura gazociągowa / ropociągowa - na razie mam tylko zalążek
- Dodanie szczegółowych danych o stratach + dokładne źródła na potwierdzenie
- Dodanie wyliczeń w kontekście baryłek/ton/USD - straty - spadek, ujęcie procentowe, czasowe - podstawowa metodologia opisana na dole w "Timeline" ale będę musiał jeszcze nad tym popracować
- Kolorystyczne dodanie/zaznaczenie terenów okupowanych
- Możliwość określenia punktu startowego zasięgu UA broni
- Duża większa liczba fabryk/zakładów zbrojeniowych, oraz infrastruktury krytycznej
- Przyjrzę się też dokładnej obwodowi Królewieckiemu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
- Wersje językowe

Chętnie wysłuchałbym też waszych propozycji, sam mam w głowie milion pomysłów, a zabawa dopiero się zaczyna. Za każdy feedback będę wdzięczny!

Wołam tych co chcieli żeby ich wołać:
@Anonek463 @diszpetri @luteklutek @bartton @mariuszk3 @Cernold @miltem @elberth @uwielbiamnalesniki @Polankowicz @ROCKNROLLLA @BarszczykZuszkami
  • 24
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Layopi: dla wielu z tych obiektów dostępne są zdjęcia satelitarne przed/po dla rozmatych ataków. imho byłoby fajnie, gdyby te dane także były dołączone do informacji po ataku. wymagałoby to więcej szukania, etc.
  • Odpowiedz
@Layopi: Mireczku świetna robota, ale dostałem skurczów macicy podgardla w związku z tym, że chyba nie da się zorientować mapy na północ, albo obracać jak w google earth trzymając prawy przycisk myszy. Da sie to zrobić tanim kosztem?
  • Odpowiedz
Za każdy feedback będę wdzięczny!

@Layopi: No ale weź zrób możliwość postawienia wirtualnej kawusi, bo chcę mieć pewność, że z sił nie opadniesz i nie zamulisz z projektem ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz