@Krupier: u mnie już dawno po zbiorach, mogłem w sumie jeszcze potrzymać na krzakach, te ładne to w całości pomarynowalem, a te brzydsze, mniej dojrzałe, to poszatkowałem. Ogólnie chciałem wszystkie w całości ale szkoda mi było roboty, do słoika według moich wyliczeń wchodzi 5-6 całych albo około 20 poszakowanych, a i w tej formie nawet chyba wygodniej będzie wykorzystać.
Ruszamy z kolejnym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ͡°
Ukisić, odlać zalewę, zblendować, przecedzić, ewentualnie rozcieńczyć z pozostałą zalewą. Można modyfikować dodając np. pulpę z mango. Przechowywać w lodówce. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#krupgotuje #gotujzwykopem #gotujzmikroblogiem #papryczki #kuchnia #jedzenie #chilihead
źródło: obraz
Pobierz@CebulowyKrul: czosnek się kisił razem z papryczkami. Po co ocet do kiszonych? ( ಠ_ಠ)
@KNU-RZY-SKO: hmm, nie mam pojęcia, ale jakoś średnio mi to pasuje chyba. Marynowane też zrobiłem, może później wrzucę. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
źródło: 1000047402
PobierzOgólnie chciałem wszystkie w całości ale szkoda mi było roboty, do słoika według moich wyliczeń wchodzi 5-6 całych albo około 20 poszakowanych, a i w tej formie nawet chyba wygodniej będzie wykorzystać.
źródło: IMG_20251107_173222175
Pobierz