Aktywne Wpisy

KingaM 0
Ej, a kiedy myjecie tyłek, to jak głęboko wsuwacie (namydlony) palec? Pytanie do facetów, ofc. #pytaniedoeksperta

fsfdjf +20
zimno, śnieżnie i fajnie, ale niektóre kasztany nie odśnieżają przed domami i trzeba się przedzierać przez zaspy śniegu jak na sybirze jakim
źródło: image_picker_75E0C8FE-53FA-479A-9834-DB819599DD89-14796-000018D21BE906E3
Pobierz

źródło: temp_file5692750456085175472
Pobierz@miodeksmrodek: Co to takiego?
@In_thrust_we_trust: może jak jesteś 40+ i chorujesz dużo albo zamierzasz często brać opiekę nad dzieckiem, ale jak jesteś młody i chcesz się czegoś dorobić to tylko b2b, już nie mówiąc o tym że stanowiska za 30-40k netto to masz tylko na b2b.
@CybernetycznyMozgKorwina: Powiem ci w sekrecie że bardziej się czuje wygrywem gdy dostaję fakturę na drogi sprzęt z którego mogę sobie odliczyć VAT i dochodowy :D
Still warunki urlopowe na UOP są o wiele
W wieku 25 lat to b2b jest zrozumiale. Ale jak niż masz dzieci, ustatkowale się itp to uop daje ogromne korzyści. W wieku 30+ większość ludzi już nie jest gimbusami podniecającymi się wypłatą 20k i 5 letnim audi
Człowieku proszę Cię xd zobacz sobie ile płacisz na emerytalne. I weź slownik do
@In_thrust_we_trust: A kto powiedział że mieszkanie jest kupione przed 3 laty? A czy ja napisałem że nie mam innych aktywów?
10k to jak się ma jeszcze kredyt hipoteczny i furę z leasingu. Na spokojne życie starczy 6k.
Nie tylko, sam jestem przykładem że w takich widelkach i wyższych można mieć uop. Ale fakt, jest to mniejszosc na pewno
Jak to w ogóle możliwe? Koszt pracownika dla pracodawcy jest najczęściej ~2x większy niż wyplata netto dla tego pracownika, więc musialby na b2b płacić więcej niż wynoszą calkowitw koszty prqcownika na uop xD
No chyba że mówimy o jakichś małych zarobkach
Nie wiem jak chcesz na normalnym poziomie przeżyć za 6k miesięcznie ale ok xD
Wyjazdy, samochód, oparty za mieszkanie, jedzenie wysokiej klasy, remonty, sprzęty itp
6k to wegetacja, więc tak jak mówiłem- jeśli nie masz powyżej 10k dochodu pasywnego, oszczędności + minimalnej emerytury to b2b niestety Cię dojechało grubo
Po drugie, faktycznie jestem droższy niż ludzie na UOP, ale gdy zaczynałem u nich
źródło: IMG_20251029_113752
PobierzKomentarz usunięty przez autora