Wpis z mikrobloga

Dzień dobry . Piątek piąteczek piątunio! Przedstawiam Wam pierścionek który wykonałem dla Mirasa. Prosta forma wymóg był żeby nie haczylo. Diament naturalny 0.5 CT D/VVS1 oprawiony w platynie 950. 11.5k #sebsjewellery #bizuteria #chwalesie #platyna #diamenty #rozowepaski #niebieskiepaski #zareczyny #jubilerstwo
darkinvaider - Dzień dobry . Piątek piąteczek piątunio! Przedstawiam Wam pierścionek ...

źródło: temp_file3243444713565924215

Pobierz
  • 28
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 2
@babicz99 jest wiele rzeczy " zbędnych " dla kogoś auto za 500k jest jak drugiego auto za 5k .po prostu są ludzie których stać na fanaberie więc dlaczego nie?kiedyś jak pracowałem w sklepie gdzie sprzedał się zegarek Patek Philippe za 350k euro- mój towarzysz pracy - on zegarmistrz mówi ku.... Za to można kupić dom. I samochód ! - ale takie rzeczy kupują ludzie którzy mają kilka domów i samochodów. To
  • Odpowiedz
  • 0
@empee tak ale to lab. I da się odróżnić badaniem on naturlanego . A są ludzie którym na tym zależy - nie klocku wielkim przerysowanym ale mniejszym naturalnym w doskonałej jakości
  • Odpowiedz
ładnie ludziom sprał beret marketing firmy De Beers, że ktoś płaci 11,5k za takie coś.

@babicz99: Wiele lat kręcenia tylooooma korbami dało taki efekt...
  • Odpowiedz
@darkinvaider: nikt bez specjalistycznego sprzętu nie jest w stanie odróżnić lab od blood diamond. Plus jednak etyka sugeruje żeby nie kupować tych kopanych przez dzieci w Afryce za miskę ryżu albo pod karą obcięcia ręki

A jeżeli ktoś nie chce “klocka” to może sobie kupic pół karata za dużo mniej niż te 11,5k zł
  • Odpowiedz
tak ale to lab. I da się odróżnić badaniem on naturlanego . A są ludzie którym na tym zależy - nie klocku wielkim przerysowanym ale mniejszym naturalnym w doskonałej jakości

@darkinvaider: Tyle, że diamenty syntetyczne są lepszej jakości - są doskonalsze, czystsze.

Do rozróżnienia najlepszych syntetycznych diamentów od naturalnych nie wystarczy lupa ani tester.
Pewne rozróżnienie zapewnia spektroskopia Raman / FTIR / PL – sprzęt laboratoryjny za >200
  • Odpowiedz