Wpis z mikrobloga

@WiesniakzPowolania: xD

Tu nie chodzi o utrzymywanie własnych dzieci - bo to oczywisty obowiązek rodziców.

Tu chodzi o dyskryminację - bo kobiety domagają się aborcji na życzenie, ale gdy wspomnisz o aborcji prawnej do 12TC to wielkie oburzenie i wymyślanie w stylu "jak nie chcesz dziecka to trzeba było się zabezpieczać". Skoro wystarczy się zabezpieczać to po co w ogóle dyskusja o aborcji na życzenie? ( ͡° ͜ʖ
  • Odpowiedz
@Xuzoun: Tak ale ciężko jest tutaj znaleźć sprawiedliwie rozwiązanie. No bo jednak kobiety ponoszą wszelkie zdrowotne konsekwencje w ciąży. Jest to ogrom cierpienia niezależnie od tego czy ciąża przebiega prawidłowo, lub czy jest chciana czy nie. Dlatego uważam że kobiety powinny mieć bezwzględną decyzyjność w sprawie czy chcą narażać życie i zdrowie.
  • Odpowiedz
Dlatego uważam że kobiety powinny mieć bezwzględną decyzyjność w sprawie czy chcą narażać życie i zdrowie.

@MissClick2: szkoda że mają też bezwzględną decyzyjność w sprawie portfela konkubenta
  • Odpowiedz
Skoro wystarczy się zabezpieczać to po co w ogóle dyskusja o aborcji na życzenie?

@Xuzoun: bo to nie jest symetryczna sytuacja XD cały pomysł aborcji prawnej jest kretyński bo stworzyłby możliwość sytuacji gdzie tylko matka jest odpowiedzialna za utrzymanie kaszojada ale bez opcji z samym chłopem
  • Odpowiedz
@MalinowyGarncarz: xDDD człowieku, ale o czym my mówimy teraz? Jak sie nie chcesz wpieprzać w bycie tata to chyba oczywiste, ze sie zabezpieczasz? Nie wiem, mam Ci dac materiały jakieś, jak to robić? To samo zresztą sugeruje kobietom jak nie chcą zaciązyc, ale jakieś zwalanie odpowiedzialności i wszystkie te kobiety to bleh to jest tak kretyńskie, ze sie tylko za głowę złapać z kim ja dzielę powietrze xDDD
  • Odpowiedz