Wpis z mikrobloga

Słuchajcie jeśli nie nadaje się do życia w pojedynkę i jestem skazany na wegetację to można tak żyć i być szczęśliwym?Czy raczej tylko pić a-----l i czekać na śmierć?

Umiem załatwić podstawowe funkcje jak pójście do sklepu czy tam gdzieś zadzwonić.Pracowac też coś pracowałem i nie jestem jakiś łomny lecz po prostu nie poradziłbym sobie np mieszkając sam.

To też trochę rodzinne np mój wujek ma firmę i ma kupę kasy a np zawsze się bał iść sam do sklepu lub coś załatwić,bo ma taką żonę która tak jakby jest jego mamą i go niańczy bo on sam by tego nie ogarnął.

Ładnego farta miał mój wujek,że znalazł taką żonę bo on sam w pojedynkę też by sobie nie poradził.

#przegryw #nerwica #nerwicalekowa #depresja #fobiaspoleczna
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Onaaa20: Warto mieć jakieś zajęcia, które człowieka tak pochłaniają, że nawet nie zauważa swojej samotności i izolacji. Wiem, że łatwo tak się mówi, a trudniej coś takiego sobie znaleźć, ale mówię z punktu widzenia osoby z zesp aspergera, nam to łatwiej przychodzi, co do alkoholu to zdecydowanie odradzany w takiej sytuacji, bo jednak izolacja nie jest dla człowieka naturalnym stanem i wszystkie negatywne skutki picia mogą być spotęgowane.
  • Odpowiedz
@Onaaa20: Ja się zmuszam do różnych zainteresowań jak oglądanie filmów czy granie w gry,czytanie książek.
Zawsze po robocie mam chęć tylko siedzieć albo leżeć bezczynnie ale jak się do czegoś przymuszę to zawsze potem lepiej się czuje.
Jeszcze bardzo pilnuje żeby wszystkie domowe obowiązki były zrobione i z tym nie mam żadnych problemów ale jest ciężko z tym co normalnym ludziom sprawia przyjemność i sami z siebie chcą to robić.
  • Odpowiedz
  • 0
@Onaaa20: najgorsze jest to, gdy dorastales w domu mając rodzeństwo, a potem jesteś sam jak palec i siedzisz sam w 4 ścianach
Ja alko unikam jak ognia (choć czasami lubię smak piwa i takiego rozluźnienia po 1-2 piwach, ale to max i przestrzegam -udaje sie), bo działa na mnie bardzo depresyjnie, w także historia rodzinna skłania się ku skłonnością do różnych nadużywań.
  • Odpowiedz