Wpis z mikrobloga

Kupiłem i pobrałem grę Megabonk Smash na platformie PS5, po uruchomieniu okazało się, że to nie ten Megabonk, a jakiś tani ripoff robiący karierę na popularności Megabonka, który jest dostępny na steamie.
Pierwsza próba kontaktu z supportem zakończyła się ich odmową. Napisałem drugą wiadomość, w której odwołuję się od decyzji z podaniem Art. 43m i Art. 43n Rozdziału 5b Ustawy o prawach konsumenta (wprowadzonym na podstawie Dyrektywy 2019/770).

Piszę dla przestrogi. Nie wiem jak zakończy się sprawa, ale za tak jawne wprowadzanie w błąd postanowiłem nie odpuszczać tych 45 złotych. Tej gry nie powinno być w PS Store.

#megabonk # megabonk smash #pc #gry #steam #playstation #scum #scumalert #pcmasterrace #xbox #sprawadlareportera #oszukujo #kiszak mentalny ps supportu
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@rozgrywka-smierci: no właśnie to podjaranie mi wzrok i rozum przesłoniło - uznałem, że skoro taki sam tytuł to nie może być scum.
Ball x Pit już wyplatynowane, a obecnie NG+ pushuję. Teraz jeszcze czekam na "Slots vs Daggers" i na Megabonka, ale oryginał.
  • Odpowiedz
@Raetar a to ballxpit stestowany spoko, mi zostały jeszcze dwie czy trzy krainy do odblokowania ale gierka kox, budowanie miasta fajny dodatek do tluczenia kulami. Te slots and daggers widzialem pare dni temu, tez bym stestowal
  • Odpowiedz
  • 0
@T0pi5: ominęło mnie :( premiera gry Megabonk Smash na ps5 miała miejsce 05.11.2025 czyli wczoraj. Logicznie mi to zagrało, że wypuszczają wersję na PS5 oryginalnego tworu ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
  • 2
@MelvinHarris: @T0pi5 @rozgrywka-smierci
Dostałem zwrot. Po trochę ponad tygodniu na email wpłynęła ankieta, w której zapytano, jak zadowolony jestem z rozwiązania sprawy.
Wylewnie opisałem jak bardzo jestem zniesmaczony całą sytuacją - po około dziesięciu minutach dostałem kolejnego emaila, w którym potwierdzono zwrot środków za Megabonk Smash (gra była pobrana i grana 2h).
Opór ma sens. Nie dawajcie się Mireczki i Mirabelki.
( ͡° ͜ʖ ͡°
  • Odpowiedz