Wpis z mikrobloga

Pytanie do użytkowników aplikacji Duolingo. Jak często korzystasz z dowolnych chatów AI (chatGPT. Gemini, Grok, etc) do nauki języka, w porównaniu do Duolingo.

Chodzi mi o proporcje czasu spędzanego na nauce języka z każdą z tych opcji

#duolingo

Czy korzystasz z czatów AI do nauki języka? Jak bardzo w porównaniu do Duolingo?

• Duolingo 100%, Chat AI 0% 39.1% (9)
  • Duolingo 90%, Chat AI 10% 13.0% (3)
  • Duolingo 80%, Chat AI 20% 4.3% (1)
  • Duolingo 70%, Chat AI 30% 4.3% (1)
  • Duolingo 60%, Chat AI 40% 0% (0)
  • Duolingo 50%, Chat AI 50% 0% (0)
  • Duolingo 40%, Chat AI 60% 0% (0)
  • Duolingo 30%, Chat AI 70% 4.3% (1)
  • Duolingo 20%, Chat AI 80% 0% (0)
  • Duolingo 0-10%, Chat AI 90-100% 34.8% (8)

Oddanych głosów: 23

• 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@anonimowy_programista: Nie wiem czy się poprawiło, bo używam od niedawna, ale patrząc co tam jest, to myślę, że nie za bardzo.

W skrócie "dzwonisz" do postaci i prowadzicie rozmowę(i to działa nawet nawet, bo faktycznie dobrze to rozumie, a mówię koślawo po hiszpańsku), i potem pojawia Ci się ta rozmowa tekstowo i daje sugestie jak mogłeś lepiej odpowiedzieć.

to tyle z AI jak dla mnie, reszta jeżeli jest to nie
  • Odpowiedz
@anonimowy_programista: aa dobra, zapomniałem jeszcze są role playing tekstowe, i hm..tu też AI w sumie jak się domyślam i to można porównać najbardziej do rozmowy z chatGPT czy tam coś.

wg. mnie w ogóle najlepiej łączyć, i to i to, bo duolingo powidzmy że jest jakiś ustawiony kierunek nauki, a chatgpt np. taki bardziej free style
  • Odpowiedz
@anonimowy_programista: Zaznaczyłem 70-30, bo chyba mniej wiecej tak to wygląda. Że nieco ponad 2 razy więcej czasu zabiera mi duo.
Ale często to łączę. Trafiam na cos w duo, przeskakuję na chat, dopytuję o gramatykę, inne przykłady użycia, inne znaczenia.
  • Odpowiedz