Wpis z mikrobloga

Powoli przymierzam się do wymiany mojego iPhona 13 na iPhona 16e / 17e lub Pixela 9 / 10.
Po wcześniejszych przygodach z Androidem (Note 2 -> S8+) postanowiłem że spróbuję iOSa i padło na 12 mini, później zwykła 13. Jeżeli chodzi o sam system to jestem zadowolony. Płynność o niebo lepsza niż w poprzednich samsungach, mogę się doczepić do kilku pierdół ale nie przeszkadzają mi one w codziennym użytkowaniu, a po tych 4 latach nie czuję spowolnienia tak jak to było w przypadku S8 który zacinał się przy prostych czynnościach i to mnie skłoniło do zmiany systemu.
Aktualnie zależy mi na dobrej baterii (mam 86% kondycji, ale przy naładowanym do 80-90% i pracy na LTE / 5G to często jak wracam do domu przed 17 to już mam w okolicach 20-25% i powoli skłaniam się ku noszeniu ładowarki lub powerbanka ze sobą. Według statystyk wychodzi około 7h SoT na dzień (nie ma statystyki od ładowania do ładowania tylko liczone za cały dzień).

I teraz się zastanawiam czy przeprosić się i dać drugą szansę androidowi czy zostać przy iOS i brać 16e / 17e. Interesują mnie tylko te „małe” telefony do 6.3”(patrząc na to jakie patelnie dziś serwują).

Co byście brali na moim miejscu i dlaczego?

#ios #apple #iphone #android

Zostać czy zmieniać?

• iPhone 16e / 17e 75.7% (28)
  • Pixel 9 / 10 24.3% (9)

Oddanych głosów: 37

• 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Pixela 9 / 10.

@handstander:
-Wybierz g---o z wiecznymi problemami.
-Wróć do ios narzekając że android to g---o.
Jeśli nie widzisz dla siebie innego andka niż pixel to bierz iPhone. Zaoszczędzisz czas i nerwy.
  • Odpowiedz
  • 0
@kubaadamek: wiesz może jak działa ta wymiana iphona na nowego? Według iSpot za 13 128GB wychodzi 744zl, mocno zaniżają kwotę przy wycenie? W sumie lepiej oddać go za te 700zl i mieć spokój niż się kopać na olx z Januszami o 200zl.
  • Odpowiedz
@handstander nie wiem, nigdy nie wymieniałem przez iSpot. Polecam Ci popytać w serwisach które czasami skupują i sprzedają telefony, wystarczy nieraz zadzwonić i zapytać o wstępną wycenę na podstawie modelu i kondycji baterii. Sam tak sprzedałem swojego starego iPhona, 10 minut i kasa do ręki bez negocjacji o 50 zł.
  • Odpowiedz