Wpis z mikrobloga

A może zamiast myśleć o inwestowaniu, roztrząsać sytuację na nieruchach, zamartwiać się o AI, to po prostu zacząć żyć jak zwykły polack? Przeyebac całą wypłatę, iść na piwko z narzeczoną, na boku znaleźć se kochankę jak przystało na wonsatego Mariusza heheh mordę mam jak chad light, wygadany jestem na guwno mi rozmyślanie o nieruchach XD doyebac więcej kg na sztangę, a i sen będzie spokojniejszy jak odstawię te tematy XD

efekt skali” (pozdro dla kumatych) za te 5,50,100k g---o się ukręci, a poza sezonem to np można tydzień w ciepłym kraju spędzić za 3000 zł xD

a z 3000 zł to se guwno ukręcę czy to na giełdzie czy w nieruchach, za to wspomnienia będą przyjemne XD chyba czas zacząć stosować chłopski rozum XD kapitan państwo uratuje

A tak to ja vs fundusze ja vs banki ja vs Dzicy najemcy XD (liczy się masa i mięśnie pdk) @MakiawelicznyAltruista

Co z tego, ze mam jakiś kapitał, jestem w stanie odłożyć miesięcznie jakąś kwotę, jak to wszystko to kropla w morzu XD wszystko zjada inflacja, bro po prostu idź w etf XD lepiej już chyba te kasę przeyebac na przyjemności ziemskie niż walczyc o wczesną emeryturę, jakaś kolejna panhemia będzie wojenka i guwno będzie z tych ROI, dywidend XD a niektórzy przynajmniej zdechną z dobrym wspomnieniami i bez zamartwaianka się

#pracbaza #gielda #nieruchomosci #finanse #rozwojosobisty #inwestycje
Zimny-jak-lod - A może zamiast myśleć o inwestowaniu, roztrząsać sytuację na nierucha...

źródło: IMG_6961

Pobierz
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Zimny-jak-lod: Może inaczej: przestać patrzeć na wykresy, bo dłuższe przypatrywanie się im nie sprawi że szybciej będą rosły. Zająć się sobą, rozwojem osobistym etc a po prostu nadwyżki kapitału ładować w giełdę. A akcje wybrać tak żeby bezpiecznie je móc zostawić na chociaż te pół roku. Ja prawie cały październik spędziłem ,,na giełdzie" i finalnie wyszedłem na minusie... Szkoda życia xD
Co do kwoty 3k... Przy agresywnej grze i z
  • Odpowiedz
  • 15
@Zimny-jak-lod: do napisania tego postu zainspirował mnie Reddit w skrócie: facet miał 18-23 lata był cpunek, miał hot emo dziewczynę, pełno znajomych, pełno wspomnień przypałów, potem się ogarnął i w wieku 40 lat stabilna prace kredyt na dom oszczędności itp i co? G---o XD miał większą deprechę niż za młodu, martwił się cenami żarcia, kredytu, samotność mocna, bo już wiadomo jak jest na #tinder w tym wieku xD
  • Odpowiedz
@NoobczanPotasu: no standard xD dla 80% trejderow więcej kasy by zarobili jakby zamiast patrzeć na wykresy te 40/80h w miesiącu by poszli do macdonalda pracować na 80h XD pewna wypłata i przynajmniej by nie stracili

Można i z 100 zł w teorii ( ͡° ͜ʖ ͡°) a wiemy jak jest i ilu to zrobiło? XD
  • Odpowiedz
@Zimny-jak-lod: IMO generalnie emeryturą, etc. nie ma się co spinać, bo nawet nie wiadomo, czy jej dożyjemy. Jestem pod 40 i już mam niestety sporo osób znajomych, które nie doczekały, a skończyły zaledwie 30.

Jeżeli już, to lepiej walczyć przede wszystkim o lepszą pracę i wyższe zarobki, bo to automatycznie podniesie Twoją jakość życia teraz i na emeryturze. W ogóle to wyższe zarobki powinny być problemem numer 1, a nie
  • Odpowiedz
@nie_umiem_inwestowac: @Yuri_Yslin true numer 1 podstawa to wyciagac jak najwięcej kasy miesięcznie, jak ktoś robi 50k msc to już na cepa może kupować te mieszkania albo etf i finito z wiedzą ekonomiczną 5% jedna książka 2 konsultacje u prawnika i notoariusza i cyk co roku nowe mieszkanie w centrum na wynajem -10 lat i emerytura XD
  • Odpowiedz
@Yuri_Yslin: albo dużo ludzi, którzy mówią że mają dużo siana ( ͡º ͜ʖ͡º) tak samo jak taki jeden co to się raz w komentarzu przyznał, że inwestuje na demo, ale tag o tym zapomniał i teraz do gościa wali konia, że ten wstawia screeny z CFD na których niby dziesiątki tysięcy zarabia
  • Odpowiedz
@nie_umiem_inwestowac: no ostatnio na reddicie dwóch devopsów przechwalało się zarobkami, 750k rocznie mieli w uznaniach, dwie umowy b2b a że w pracy roboty niewiele i się o---------ą to ja im wierzę, że mogą tyle wyciągnąć.

Oczywiście takich osób jest malutko, no ale w innej branży poza lekarską czy prawdziwą JDG to raczej niemożliwe do osiągnięcia, nawet prezes zarządu tyle nie zarabia
  • Odpowiedz
@Yuri_Yslin: co znaczy prawdziwa JDG? JDG to JDG, pani Grażynka prowadząca sprzedać ciuchów ma prawdziwą JDG. Mirek elektryk też. Na JDG ciężko jest zarobić więcej niż średnia krajowa jak sobie przekroczysz L4, urlopy, składki emerytalne, które wypadałoby odłożyć i zdolność kredytową.

Nawet nie procent, a jakiś promil osób z JDG zarabia więcej, niż normalny człowiek na umowie o pracę w jakiejś korporacji.
  • Odpowiedz