Jakie pedały polecacie do #f1? Najfajniej jak byłby tylko gaz i hamulec, sprzęgło jest mi totalnie zbędne. Narazie używam tych ze zdjęcia i uważam że bez trakcji nie idzie na nich grać albo ja jestem c-----y #simracing
@Vizley: tak to oznacza ze jestes c-----y bo lepsze pedały nie zmienią doslownie niczego w temacie nieogarniania jazdy bez trakcji. To musisz sie po prostu nauczyc co mozesz a czego nie, kiedy mozesz zaczac wciskac gaz i jak mocno. Jak sie nauczysz to nawet na gałce od pada nie bedzie to problemem.
@Vizley: jeśli te co masz są sprawne, to lepsze nie będą wiele lepsze. Ich lepszość zazwyczaj polega na zastąpienia potencjometru, tensometrem - ale tylko w hamulcu.
F1 bez trakcji to w ogóle specyficzna sprawa :) Nie redukuj poniżej 3 biegu na początek. Do tego raczej poczytaj w jakich latach, jakie modele miały jaką
@Vizley: Sproboj pobawic sie ustawieniami, jak obnizysz saturacje to wtedy pedaly beda pracowac w bardziej liniowy sposob i prowadzenie stanie sie bardziej przewidywalne.
Jak kupisz lepszy sprzet to beda lepsze odczucia i "feeling" przy prowadzeniu, ale tak jak pisza napinacze powyzej, skilla to nie zastapi. Ale spokojnie, wszystko jest do wycwiczenia, bedzie moment ze wyczujesz temat i wtedy jazda to przyjemnosc ;)
@Vizley: Hamulcem, te co masz są na potencjometrze czyli na głębokości na jaką wciskasz hamulec Load celle mierzą siłę z jaką wciskasz hamulec co pomaga być dokładniejszym i wyrobić pamięć mięśniową o co trudniej na zwykłych pedałach
W kwestii gazu wiele się nie zmieni, one różnią się głównie hamulcem
@Vizley: Tu są jakieś znośne pedały z LC od Fanateca, podłączasz przez USB tylko pewnie przejściówkę trzeba kupić. Jak ci nie będzie potrzeba sprzęgła to sobie odkręcisz i elo
@Vizley: nie wiem jak długo grasz i w co dokładnie, ale jak nie mają jakiejś wady fabrycznej typu niekasowalna duża martwa strefa to powinno dać się grać bez trakcji. Grałem na najtańszych z zestawu do kierownicy i na takich trochę droższych dokupionych i jakość była lepsza, skok pedałów większy, sprężyny silniejsze i ogólnie było wygodniej, ale bez różnicy w wynikach czy prowadzeniu.
@Vizley: Simjack (chociaż dozbierałbym do simnetów) poniżej tego bym nie patrzył. Musisz nauczyć się trail brakingu. Droższe, bardziej zaawansowane pedały nie zrobią z Ciebie lepszego kierowcy, ale pozwolą lepiej wyczuć każdy procent siły nacisku i być bardziej powtarzalnym, co będzie skutkowało szybszym progresem. Mają LC. Możesz w nich regulować stopień twardości, wychylenia i położenia danego pedała( ͡°͜ʖ͡°) Dodatkowo dostaniesz więcej immersji. Te thrustmastery to
Mój kumpel Wacuś, lat około 14. Dzisiaj dowiedzieliśmy się, że Wacuś ma raka, jesteśmy umówieni za 8 dni na uśpienie go... Przykro mi go i będę za nim tęsknił. Aż mi ciśnienie poszło... #koty #pokazkota #kumpel
Powiem tak, że naród wspaniały, lecz władza to k...
Cool story: 1. Babka wjechała w rów. 2. Od razu samochody się zatrzymały, by jej pomóc. 3. Wszyscy żyją, więc od razu faceci zaczęli myśleć, jak wydostać samochód z rowu.
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz@Vizley
najlepiej te z McLarena ( ͡º ͜ʖ͡º)
@Vizley: pedały do gazu
@Vizley ja całkiem lubię tę dwójkę
źródło: temp_file1000119045110868895
Pobierzźródło: 17624133633895898157283614156658
Pobierz(ಠ‸ಠ) @johnkashtan
Ich lepszość zazwyczaj polega na zastąpienia potencjometru, tensometrem - ale tylko w hamulcu.
F1 bez trakcji to w ogóle specyficzna sprawa :)
Nie redukuj poniżej 3 biegu na początek.
Do tego raczej poczytaj w jakich latach, jakie modele miały jaką
Jak kupisz lepszy sprzet to beda lepsze odczucia i "feeling" przy prowadzeniu, ale tak jak pisza napinacze powyzej, skilla to nie zastapi. Ale spokojnie, wszystko jest do wycwiczenia, bedzie moment ze wyczujesz temat i wtedy jazda to przyjemnosc ;)
Load celle mierzą siłę z jaką wciskasz hamulec co pomaga być dokładniejszym i wyrobić pamięć mięśniową o co trudniej na zwykłych pedałach
W kwestii gazu wiele się nie zmieni, one różnią się głównie hamulcem
https://www.olx.pl/d/oferta/pedaly-fanatec-load-cell-lc-csl-pedals-mod-gratis-CID99-ID184M0j.html
Musisz nauczyć się trail brakingu. Droższe, bardziej zaawansowane pedały nie zrobią z Ciebie lepszego kierowcy, ale pozwolą lepiej wyczuć każdy procent siły nacisku i być bardziej powtarzalnym, co będzie skutkowało szybszym progresem. Mają LC. Możesz w nich regulować stopień twardości, wychylenia i położenia danego pedała( ͡° ͜ʖ ͡°) Dodatkowo dostaniesz więcej immersji. Te thrustmastery to