Wpis z mikrobloga

Czemu jak włączam się samochodem do ruchu, powiedzmy tyłem i mało widzę to w 90% przypadków mężczyźni zatrzymują się i mrygają światłami żeby mi pomóc bezpiecznie się włączyć a kobiety nie robią tego nigdy? Kobiety tylko jadą i patrzą na mnie z rozdziawioną gębą jakbym je próbował zamordować.
Zauważyliście to?
Kobiety ogólnie nie przepuszczają, nie ustępują, nie machają żeby podziękować za przepuszczenie. Czemu tak jest?

#rozowepaski #niebieskiepaski #samochody #prawojazdy
kidi1 - Czemu jak włączam się samochodem do ruchu, powiedzmy tyłem i mało widzę to w ...

źródło: a55bbfb8-735d-4d58-8f17-d5342aec8438

Pobierz
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kidi1: Jak jeździłam skuterem, to wpuszczałam kierowców w korkach, jak była okazja, i zatrzymywałam się przed przejściami dla pieszych, mimo że przepisy były inne. A jak ktoś mnie przepuszczał, to zawsze machałam, choć nie wiem, czy było to widać, robiłam to szybko, bo wolałam mieć obie ręce na kierownicy, zwłaszcza podczas skręcania xD
  • Odpowiedz
@kidi1 masz rację, też to zauważyłem. Bierze się to stąd, że kobiety w 90 procentach nie powinny prowadzić samochodu. One nie wiedzą co robią. Uj, wciskam gaz, auto robi brum brum. Każdy kierowca mężczyzna z doświadczeniem w jeździe większym niż 10 lat to potwierdzi.
  • Odpowiedz
Zauważyliście to?

@kidi1: nie, bo nie patrzę kto siedzi za kółkiem, mam to gdzieś. A jeśli już faktycznie mam oceniać to ogólnie większą trzodę na drogach odwalają faceci.
  • Odpowiedz
a jak sie wlacza z prawego pasa auto to zmieniam na lewy zeby mialo miejsce

@Riannon86: nie powinno się tak robić, bo przyzwyczajasz ludzi do wygodnego wjeżdżania przez co później na autostradach nie wykorzystują do końca całego pasa rozbiegowego tylko ładują się praktycznie od razu jak na niego wjadą.
  • Odpowiedz