Wpis z mikrobloga

#frenpill #apustaja #marv
1:20 - Chop zasnął
4:25 - Chop wstał
4:48 - Autobus miejski w stronę autobusu kołchoźniczego = 5 zł
5:10 - Docelowa godzina odjazdu autubusu kołchoźniczego

Autobusu nie ma, albo było po drugiej stronie drogi, ale ostatnie dwa dni jak Chop jeździł, to był tam, gdzie Chop stał.
Trzeba jechać komunikacją

ok. 5:20 - rozpoczęcie transportu kołchoźniczego za pomocą MPK = 9 zł
ok. 6:40 - Chop jest na hali w kołchozie, warto nadmienić spacer typu 2 kilometry od przystanku MPK do kołchozu
Chop prawie cały dzień o suchym pysku, bo oczywiście w takich miejscach nie można mieć ze sobą wody, tylko trzeba chodzić do wodopoju, typu zagrzybiały saturator i do dyspozcji są kubeczki w kształcie rożków co by robolstwo sobie nie stawiało nigdzie. Chop rozumie, ale jednak.

Z racji, że Chop się spóźnił, musiał zostać do 14:40.
14:50 - Chop opuszcza mury kołchozu
15:25 - autobus miejski powrotny do doma = 9 zł
16:40 - Chop w doma, wychodzi do sklepa
17:00 - Chop w doma, czas wolny
----------------------------------
4:25 Chop musi wstać
4:48 Autobus miejski w stronę autobusu kołchoźniczego = 5 z
...

Chop się czuje jak żubropijano vidrel, tyko Chop se pije kokokole zamiast alkohola i tak siedzi na krześle. Przecież tak się nie da żyć. Te wszystkie atrakcje są warte 4352 zł netto. Ból głowy niemiłosierny, pęcherze na stopach w liczbie 3. Oni nie wiedzą jeszcze, że Chop chce tam na chwilę być tyko, a podchodzą do Chopa jakby miał być niewolnikiem na dziesięciolecia. I jeszcze Chop wszedł w niespodziankę od psiecka, ehh. Chop musi zintensyfikować swoje wysiłki na rzecz normalności. Chop nie doceniał kołchoztransu.

Chop se myślał, czy nie założyć kolejnego tagu odnośnie przygód kołchozowych, tak jak to było w przypadku #obozbaza
obuniem - #frenpill #apustaja #marv 
4:48 - Auto...

źródło: 5237c4bd24e67f64

Pobierz
obuniem - #frenpill #apustaja #marv 
4:48 - Auto...
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

bo oczywiście w takich miejscach nie można mieć ze sobą wody, tylko trzeba chodzić do wodopoju, typu zagrzybiały saturator i do dyspozcji są kubeczki w kształcie rożków co by robolstwo sobie nie stawiało nigdzie

@obuniem: Coooooo? Serio?
  • Odpowiedz
@obuniem Ja to, proszę pana, mam bardzo dobre połączenie. Wstaję rano, za piętnaście trzecia. Latem to już widno. Za piętnaście trzecia jestem ogolony, bo golę się wieczorem. Śniadanie jadam na kolację. Tylko wstaję i wychodzę.
– No, ubierasz się pan.
– W płaszcz, jak pada. Opłaca mi się rozbierać po śniadaniu?
– A... fakt.
– Do PKS mam pięć kilometry. O czwartej za piętnaście jest pekaes.
– I zdanżasz pan?
  • Odpowiedz
  • 1
@gorzki99: No tak.
@G06DbT W Amazonie to chyba gorzej jest.
@dzieju41 Ehh, no tak to wygląda.
@bArrek Wydali, równo po dwóch miesiącach. Nawet byłem na jednym dniu próbnym na kurierce na solówce. Jedyne ogłoszenie w okolicy gdzie mogłem podjechać. R--------l przeokrutny, ale to nie było najgorsze. Najgorsze były samochody, bo chłop mówił, że każdy jest w podobnym stanie. Jechaliśmy prawie dwudzistoletnim klamotem, z którego wypadały biegi, jedna
  • Odpowiedz
No tak.

@obuniem: Z racji pracy sporo fabryk odwiedzilem. W niektorych byl zakaz uzywania butelek PET po 1,5L mineralnej. Chodzilo o to zebys mial taki bidon co jak go napelniasz to nie dotykasz wylewu wody (zarazki itp). Nawet jak byly kubki (kawomaty itp) to byly z normalnym dnem mimo ze byl zakaz brania napojw na linie (miejsce pracy). Tylko ze ten zakaz obowiazywal tylko "otwarte" pojemniki. Jak miales zamykany 9jakis
  • Odpowiedz
@obuniem 1. Nie chodź spać po pierwszej w nocy jak masz o 4 wstać xd
2. Ogarnij se auto to o tej porze zapewne zamiast 2h będziesz jechał do pracy 20 minut
3. Nie marudź z powodu problemów które prosto można rozwiązać
  • Odpowiedz