Wpis z mikrobloga

@redlipss: oni go powinni złączyć z Kają - ona ma wywalone co mówi i do kogo, więc nie obeszłyby jej jego umizgi i grania. Ona spodobałaby mu się dopiero po zobaczeniu 90m2 mieszkania a my mielibyśmy ubaw cały program.
  • Odpowiedz
@krotka_pilka: aż słyszę jak Kaja mówi "ale co to za biznes? Jaki to jest biznes? Sprzedajesz coś? Kupujesz? A jak to działa? A ile się zarabia? A ty w ogole masz coś swojego?" Ona by go wykończyła w 2 dni podróży poślubnej 😅
  • Odpowiedz
@Jednaodpowiedz2: dlaczego? jej zależało na jakimkolwiek chłopie, jemu na wypromowaniu siebie i kogokolwiek by dostał udawałby, że jest wniebowzięty. To trudniejsza rola aktorska niż ta, którą gra obecnie więc i więcej drzwi po programie by się przed nim otworzyło.
  • Odpowiedz
@mojnowylogin: w miedzy czasie na wykopie ktoś wrzucał jakieś screeny z jego sociali, że tam za polecenienkolejnego inwestora na sie jakieś procenty od jego kapitału, także tu już troche zalaruje mlm'em
  • Odpowiedz
@karokrakow @galicjanin Nie chcę go bronić, ale nie każdy system poleceń to MLM i nie każdy system poleceń to piramida finansowa. On prawdopodobnie piramidy nie prowadzi, bo kasa w teorii nie pochodzi z wpłat inwestorów, a z odsetek udzielonych pożyczek. W MLM masz system wielopoziomowy, gdzie masz bonus, jeżeli Twój jelonek przyprowadzi kolejnego jelonka. W jego systemie poleceń tego nie ma ;)

Czy to wał? To już mam nadzieję oceni
  • Odpowiedz
@mojnowylogin: oczywiscie na ten moment to nie jest piramida, a do MLMu jest tylko troszkę podobne.

Pytanie co będzie, kiedy kilku pożyczkobiorców przestanie spłacać te kredyty. Oni w tych swoich papierach dla inwestorów nie piszą nic o hedgowaniu transakcji na rynku, a w razie problemow ze spłacaniem tych pozyczek obiecuja, że zaproponują inwestorom wykup tych inwestycji (na jakich warunkach nie wiadomo ofc). I z czego oni będą realizowac ten odkup?
  • Odpowiedz
@redlipss: xD xD xD xD dobre, dobre - jak doczytasz, to zobaczysz, że liczę, że KNF mu się do tych pożyczek doczepi :P Ale z czytania ze zrozumieniem, to byłeś prymasem :D MLMu też nie szanuję zanim zaczniesz mi to przypinać. To że używasz słów, których nie znasz znaczenia, to nie moja wina.

A teraz zluzuj gumę w majtach i spokojnego wieczoru 😁
  • Odpowiedz