Aktywne Wpisy
nowszyja +20
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Shyvana +12
Pytanie statystyczne.
Co uczestnicy myślą o prezencie w postaci klocków lego powiązanych z zainteresowaniem danej osoby, gdy niekoniecznie wspominała ona o tym, że lubi klocki. Np zestaw Lego z Władcy pierscieni dla fana władcy pierścieni. Albo zestaw Lego kwiatki dla fanki roślinek.
To spoko personalizacja czy nie? Często dostajemy takie pytanie na pw, czy taki prezent byłby ok.
Wołam najaktywniejszych na tagu
Co uczestnicy myślą o prezencie w postaci klocków lego powiązanych z zainteresowaniem danej osoby, gdy niekoniecznie wspominała ona o tym, że lubi klocki. Np zestaw Lego z Władcy pierscieni dla fana władcy pierścieni. Albo zestaw Lego kwiatki dla fanki roślinek.
To spoko personalizacja czy nie? Często dostajemy takie pytanie na pw, czy taki prezent byłby ok.
Wołam najaktywniejszych na tagu

No to wchodzę na znanylekarz.pl i szukam najszybszych terminów i możliwie najlepiej ocenianego lekarza, wybrałem gościa który miał ponad 500 opinii i 5*.
Patrzę na cene wizyty: 300zl/15min, mysle sobie chyba kogoś p------o, ale dobra jak ma mi pomóc z tym bólem to jakoś to ścierpię.
Ide do gabinetu i chłop pyta z czym przychodzę, no to opowiadam co i jak i że przy komputerze robię po 10h dziennie a czasem i 12h i że ból występuje tu i tu, przedstawiam historie RZS w rodzinie itd.
A gość do mnie mówi cytuję „Nie ma lekarstwa na pracę” ja oczy jak 5zl i pytam o h-j mu chodzi, na co on mówi że to normalne jak się używa myszki do kompa po tyle godzin dziennie, ja mówię no dobra ale to co mam zrobić żeby przestało boleć? Na co on mi proponuje zastrzyk przeciwzapalny dostawowy, no to pytam jaki koszt, on mowi ze 300zl.
Wiec pytam:
-„Wizyta 300zl i zastrzyk 300?”
- tak
No i już chciałem się zapytać czy go czasem nie p------o, ale że matka mnie kultury nauczyła to powiedziałem że nie stać mnie taką usługę i zapytałem czy jest inna opcja, jakaś maść, proszki czy orteza. To powiedział żebym se kupił maść bez recepty z diklofenakiem i smarował grubą warstwą wew. cześć dłoni. Zatem pytam
-I co przejdzie mi po tym?
-Nie wiem, ulży w bólu ale najprawdopodobniej za rok będzie gorzej i trzeba będzie zrobić zabieg.
-Jaki zabieg?
-Przecięcie ścięgna które ma stan zapalny, nie wpływa to na biomechanikę ruchu.
-Okej, a czemu nie zrobić tego teraz?
-Bo jest za wcześnie, na tym etapie maść i odciążanie ręki może pomóc.
-Okej, a jaki jest koszt tego zabiegu?
-1000zł
-Aha, to ile dziś płacę?
-300zl
Cała wizyta trwała 9minut z zegarkiem w ręku, a jedyne co się dowiedziałem to żeby se kupić maść bez recepty i smarować XDDD
Żadnego skierowania na badania, żadnego USG które miał 2m od siebie - nic.
K---a mać, i te konowaly biorą po 300zl za 10min i jeszcze narzekają że im źle..
Robię w IT ale nie znam gościa, który zarabia 300zl/h a co mówić o 10 minutach…
#zalesie #pracait #gorzkiezale #jakzyc #lekarze
źródło: Screenshot 2025-11-05 145209
PobierzA tak to kup https://www.logitech.com/pl-pl/shop/p/mx-vertical-ergonomic-mouse
Doktur użył nazwy środka aktywnego który jest w wielu lekach/maściach.
Np. Gripex ma paracetamol tak jak wiele innych leków tylko pod inną nazwą.
źródło: Screenshot 2025-11-05 164745
Pobierz@siemawpadajdomejkuchni: mój ulubiony fragment XDDDDDD