Wpis z mikrobloga

Zdarzenie pozytywne. Zgubiłem portfel z zawartością. Znalazła go pani , obywatelka Ukrainy i w nienaruszonej zawartości zaniosła go na policję. Pan policjant przywiózł mi portfel do domu. Nic nie zginęło, ludzie się fatygowali żeby pomóc. Czuje dobrze człowiek. #ludzie #pozytywnie
  • 25
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@DominiCanes: Potrzebny jest dowód, prawo jazdy, karty bankowe i zdjęcia dzieci i amulet na szczęście. I sam pamiątkowy portfel, który był ze mną od 30 lat i wiele ze mną przeszedł. Nie zrozumiesz kpiarzu
  • Odpowiedz
@dbc4razy: Miałem identyczną historię po Wiankach w Krakowie 5 lat temu. Dziwnie się czułem gdy policjant pytał czy niczego nie brakuje z moich 12zł 80 groszy. Nie zdążyłem wrócić do domu a o 1:00 w nocy do mnie dzwonił policjant, żebym odebrał portal i że Ukrainka przyniosła.
  • Odpowiedz
  • 1
@sebbbbb: tak, wszystko poblokowalem, nie o to chodzi. Chodzi o to, że są dobrzy ludzie, którym się chciało wysilić żeby nieznany im obcy człowiek nie miał kłopotów
  • Odpowiedz
  • 0
@Krzysztof53647: no zdziwka, ale tak było, a pan policjant był bardzo uprzejmy i rzeczowy,też się zdziwiłem jak mi lyjo lyjo wjechało na podwórko. Ale pozytywne zaskoczenie. No tak było, no i co zrobisz
  • Odpowiedz
  • 0
@takasraka: nie wiem od kiedy, pierwszy raz takie coś mi się zdarzyło, ale to było zacne, normalnie przywieźli mi mój zaginiony portfel, tak po prostu, tylko podpisałem, że zawartość się zgadza, bo się zgadzała całkowicie
  • Odpowiedz
@dbc4razy: Pięć lat temu koleś mnie odnalazł po adresie, wcześniej znajdując mój portfel. Strasznie mu byłem wdzięczny, dostał 100 i wszyscy byli zadowoleni. Bardzo miło to wspominam.
  • Odpowiedz
@dbc4razy: Jest dużo dobrych ludzi na świecie ale też jest trochę ludzi którzy nie zasługują na te określenie. Niestety przez tą drugą grupę zapominamy że jednak więcej jest tych pierwszych. Ja przedwczoraj byłem na siłowni I mi jeden towarzysz przywławszczył pamiątkowy bidon z runmagedonu. Zostawiłem na chwilę na ławce w szatni wracam i ani jego ani bidonu :/ Niby tylko tylko bidon ale jednak człowiek traci wiarę w ludzkość.
  • Odpowiedz