Wpis z mikrobloga

#kiszak Timeline Ziemniaczanego Lorda który sporządziłem. Nie zawarłem w nim wszystkiego co się wydarzyło ale zawarłem to co w miare pamiętam ze się wydarzyło
- Minikariera na yt granie w typowo polskie gry jak heroes 3, gothic, sąsiedzi z piekła rodem itd.
- Pobicie Menela i sprawy sądowe z tym związane.
- Próbowanie sił w streamowaniu po angielsku/w-------e do rumunii/gimbosatanizm content
- Premiera Diablo 4 i wyjaśnianie ludzi którzy zrecenzowali gre początek renomy tego gościa od gier co mówi jak jest.
- W międzyczasie wyjaśnianie MKRR i innych twórców którzy wskoczyli na wagonik z contentem o Diablo 4.
- Zaczyna się content w którym uważa się za eksperta i wyjaśnia ludzi którzy grali w najnowsze gry na początku gadal jak bardzo Baldurs Gate 3 jest c-----e bo jest w early accessie a po premierze zaczelo się gadanie jak to Lariani zbawili gaming.
- Drama z Libertum o Baldurs Gate 3. (Kiszak nie umie zrozumieć że Baldurs Gate 3 mogł pozwolić sobie na wyjście w takiej a nie innej formie tylko i wyłącznie dlatego bo Larian nie jest spółką akcyjna notowana na giełdzie w porównaniu do innych firm czemu sam hrabia kiszula zaprzecza)
- OG Kubson wpada do Amandy i pisze o przepychaniu kanałów, a Putrefy chce go wyjaśnić pisze długą wiązanke która na pewno nie uraziła jego ego.
- Niedługo wychodzi starfield wiec trzeba zacząć być ekspertem od gier bethesdy.
- Ponoć w tym czasie doszło do sytuacji gdzie do innego streamera Nexosa odezwal się przedstawiciel Bethesdy ze lepiej żeby odcial się od Kiszaka bo inaczej straci współprace w tym momencie ponoć ze strony Rumuna wleciało pismo prawne.
- Jechanie po Starfieldzie i innych influencerach growych że nie znaja się na grach.
- Pierwsza drama z Venomem z łowców gier. Ludolodzy upierali się ze 2023 był c------m rokiem dla gier po czym Venom napisał na twitterze ze nie maja racji i dal pare przykładów.
- Kiszak jest zapraszany gościnnie do różnych innych influencerow jak do Bezschematu gdzie w niepochlebnych komentarzach jest on broniony przez właściciela kanału.
- Menelobijca p----------a się do nowego Prince of Persia Lost Crown bo nie umie w nią grać i dlatego, że demo było za krótkie.
- Drama z Karolem Laską o Ludologie. Karola krew zalewa że Kiszak wyciera sobie morde słowem Ludologia.
- Afera summonowa ludzie źle graja w Elden Ringa. W skrócie jeśli używasz summonow w Elden Ringu to jesteś cuckoldem tako rzecze wielki Ludolog.
- Arkadickus zaczyna akcje z łowcami gier za którymi ludolodzy nie przepadają. Drama zaczyna się od tego że jakiś podcast wpadł na pomysl aby obnizyc ceny gier w Polsce a niedługo później lowcy gier wychodzą z ta sama inicjatywa po czym arek i mati zaczynają wjezdzac w łowców na pełnej. Po czym potem na pełnej Areczek wyjmuje jakies stare posty Venoma z jakiegoś serwera na discordzie którego nikt nie obchodzi po czym Venom zostaje wyrzucony z ŁG
- Zalew gówna pod filmami innych growych influencerow ma się dobrze. Quaz w swojej podkreślam CASUALOWEJ opinii o grze jest wyjaśniany przez spaślaka że źle gra w Last Epoch a komentarze jego akolitów można znaleźć do dziś pod filmem quaza.
- Nagonka na "sprzedajnych" recenzentów którym podoba się SW Outlaws. Wiadomo że jeśli znasz się na gierkach to nowe SW nie może ci się podobać a wszyscy recenzenci dostali bilet do Disneylandu żeby mowic dobrze o gierce.
- Dyskusja z Filipem bez schematu jak bardzo reaction content szkodzi twórcom.
- Wychodzi AC Shadows gra w której na pewno nie gra się ninja bo kiszak nie lubi gier o ninja ale jakims cudem nagrywa o tej grze multum materiałów.
- Drama Kiszaka z Bezschematu o filmik który nawet nie jest o nim tylko o jego widzach którzy robia innym twórcom g---o w komentarzach.
- Wychodzi Clair Obscur którym znany Ludolog wyciera se morde. Zanim gra wyszła Kiszula nie był zbytnio dobrze do niej nastawiony generalnie smial się z grafiki ale gdy wyszla i można było na niej farmic content to nagle się okazało ze jest dobra.
- Dochodzimy powoli do ostatnich wydarzeń Kiszak zaczyna prześwietlać profile innych recenzentow growych samemu majac profil na prywatnym w tym samym momencie inni użytkownicy sprawdzają profil Półrecenzenta Arkadickusa gdzie recenzowane przez niego gry nie były nawet kończone.
- Aureliusz zostaje zwyzywane za napisanie o czterech dniach.
- Powstaje Kanał Maciek z czatu, a społeczność ludzi niezadowolona z dotychczasowej działalności kiszaka rośnie. Najwieksi polscy streamerzy zaczynają ogladac content z kanału Maćka
- Wychodzi Silent Hill f które Kiszakowi się nie podoba bo źle gra, a nie dlatego że skipuje wszystkie dialogi i nie czyta notatek.
- Kiszak robi drame z Michałem Pisarskim. Ten pomawia Michała o dwulicowość bo kiedyś ten do niego pisał o pomoc. Po wszystkim Drakul pokazuje screeny gdzie pisze do niego jakiś Michał Pilarski po czym Kiszak mowi ze no w sumie to tam pomyłka mała.
- Noc Halloweenowa streamerzy przebierają się za Kiszaka i Menela.
- 1600 filmow z kanałów Kiszaka znika
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

- Drama Kiszaka z Bezschematu o filmik który nawet nie jest o nim tylko o jego widzach którzy robia innym twórcom g---o w komentarzach.

@BranSen:

Dodałbym że Filipowi na lajwie od komentarzy kiszakowców dosłownie pękła psycha i to był moment zwrotny w jego relacji z
  • Odpowiedz
@BranSen: dam wiarę że og kubson był już po starfieldzie

Co do łowców gier to oni tacy świeci nie byli akurat ich ruch z polishourprices był dosyć c-----y ponieważ chcieli przypisać sobie rozwiniętą już przez niszowych podcasterów akcję chodźby zmieniając hashtag na kursnasteam

Wspomniałbym jeszcze o akcji z polprezesem gola wszak to dzięki niemu mamy termin półrecenzent xD
  • Odpowiedz
  • 0
@ActiveekHere Ja sobie własności do timeline nie przywłaszczam jak ktos chce to może go sobie poprawic i dodac co brakuje. Nie wszystkie akcje śledziłem ale to dobrze bo gdybym napisal wiecej w tym timeline to na pewno nie byloby go dzis na tej stronie a ja sam siedzialbym w Choroszczy xd
  • Odpowiedz
@BranSen: >- Menelobijca p----------a się do nowego Prince of Persia Lost Crown bo nie umie w nią grać i dlatego, że demo było za krótkie.

Tu pobronie menelobijce, ale akurat w two crowns radzil sobie bardzo dobrze (z tego co widzialem fragmenty), bo gierka byla za prosta i w sumie glownie o to (i cheesowanie) i cene sie przypieprzal (imo slusznie, sam nie widze zadnego powodu, by metroidvania kosztowala wiecej
  • Odpowiedz
  • 0
@stary_asha: Mój błąd bo to też był wrzesień akurat myślałem że starfield był w październiku.
Co do łowców to napisałem też z tej perspektywy, bo to dzieki ŁG akcja o obniżaniu cen gier zaczeła sie rozwijać i być promowana w innych miejscach jak np. growe kanały na yt, GOL, arhn.eu, itd. A po dramie którą nagłośnił Areczek i Mati z tym podcastem który zaczął cała akcja dosłownie znikneła.
  • Odpowiedz
@BranSen: Ta akcja z libertumem o gieldzie to takie złoto, to jak rumun sie kompromituje w tej "dyskusji" cos pięknego.

Ale ofc wsród sekciarzy wygrał xD
  • Odpowiedz
Nie widzę aby ktoś wspomniał ale jeszcze dyskusje z Remigiuszem Maciaskiem aka RockAlone2k, Gdzie Koniec końców skała totalnie miażdży Na argumenty kaszlaka I ten Już nic nigdy o rocku nie mówi. To było jakoś na początku tego roku, styczeń/Luty. Wd timeline to będzie pomiędzy zaczęcia akcji Arka Z ŁG a Filipem z BezSchematu. Ew. Wyjście Avowed.
  • Odpowiedz
@BranSen: akcja polishourprices stracila impet nie przez p-------------e sie legoludow do lowcowgier, tylko kiedy lowcy wlaczyli sie do akcji, zaczeli promowac innych hashtag w tym samym celu (pewnie po to zeby pozniej bylo, ze to oni sa pomyslodawcami calej akcji) i pozniej jeszcze w-----i reklame gg.deals czyli porownywarke cen keyshopow xD. mozna nie lubic arka za content jaki teraz tworzy, ale tutaj w miare obiektywnie przedstawil serie wydarzen. nawet sami
  • Odpowiedz