Wpis z mikrobloga

#lekarz #lekarze #medycyna #zdrowie #nfz #polska
Gdyby lekarze mieli choć za grosz empatii i wiedzę, którą wkuwali na studiach przekładali na leczenie pacjentów, to myślę, że nie byłoby az takiego szumu wokół ich zarobków. Zawiozła mnie mama na sor, ponieważ przy omdleniu uderzyłem głową o bok stołka, po ocknięciu bardzo mi się w głowie kręciło, czułem się jak po jakimś alkoholu i masakrycznie mnie głowa bolała, oczywiście nie obyło się bez komentarza od jednego z pracowników „Noooo, zobaczymy ten twój „ciężki stan”.
Podczas wizyty u gastrologa mówię, ze żadne leki na refluks nie działają, pomimo, że całą aptekę leków wykupiłem i stosowałem dietę, oczywiście nic mi nie doradził, przepisał kolejne i powiedział „trzeba nauczyć się z tym żyć”.
Takich lekarzy jest cała masa i człowiek się k---a zastanawia, gdzie oni tą całą wiedzę i empatię, o której się uczyli na studiach podziali.
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Podczas wizyty u gastrologa mówię, ze żadne leki na refluks nie działają, pomimo, że całą aptekę leków wykupiłem i stosowałem dietę, oczywiście nic mi nie doradził, przepisał kolejne i powiedział „trzeba nauczyć się z tym żyć”.

@Anonimuspolak: moja sąsiadka ma takie coś, i okazało się że tam gdzieś jakaś klapka jest, co zapobiega cofaniu się, i ona źle działa (nie domyka się). Tak mi to po krotce wytłumaczyła.
  • Odpowiedz
@Fredi_Kamionka_Gmina_Burzenin refluks to nie tylko dieta i leki, jest masa innych czynników, które wpływają na niego. Na studiach nie ma przedmiotu o nazwie „empatia”, ale empatia jest jedną z głównych rzeczy o której studenci medycyny uczą się na psychologii. Widać, że jesteś nierozgarnięty więc wytłumaczę, że każdy student kierunku lekarskiego musi przejść przez to, niezależnie od tego, na jaką specjalizację koniec końców będzie chciał iść.
  • Odpowiedz