Wpis z mikrobloga

Tak się mniej więcej rozmawia z przeciętnym przedstawicielem tagu #blackpill - eksperta od relacji damsko męskich z wiedzą merytoryczną z wykopu i doświadczeniem od płaskoziemskiego guru z youtube

@spedytor15k: zajmuję się związkową tematyką oraz samorozwojem od lat. Ja mogę krytykować moje blackpille (nie jestem nim), ale odbiedronta się od nich. Wiń ich rodziców i państwo, którzy ich skrzywdzili. To są często ludzie z problemami psychicznymi lub wychodzącymi z
  • Odpowiedz
ale wypadałoby żeby kiedyś byl uczestnikiem ruchu drogowego a nie że widzial go tylko w telewizorze

@thorgoth: znam wielu PUAsów i mam koledzy bzykaczy, którzy popierają wiele haseł mówionych przez redpill i blackpill. Jak powiesz je odpowiednio ładnie (nie mam na myśli bynajmniej manipulacji, propagandy, tylko normalną praktykę stosowaną przez BADACZY np), to psychologia, kobiety etc. potwierdzą je bez wahania.

Przykłądy losowe z głowy: kobiety same nie wiedzą, czego chcą.
  • Odpowiedz
Jeszcze dopóki piszą o sobie i swoich doświadczeniach to pol biedy, ale jak zaczynają teoretyzować o babach to są jak świnie debatujące o astronomii

@thorgoth: Stary, w wieku 30 lat byłem tak zdesperowany, że olałem wszystko i słuchałem tylko Frywolnego i Musisz Wiedzieć. Zmusiem się na wychodzeniu do ludzi. POMIJAJĄC jakieś wyjątkowo durne hasełka (choć i one są prawdziwe, choćby częściowo) to 80% wszystkich ich treści się potwierdza.
  • Odpowiedz
@spedytor15k: ludzie to też zwierzęta. Jeśli u zwierzęt dochodzi do parowania się samicy i samca wyłącznie na podstawie genetycznej, silne geny sie replikują słabe geny giną,to czemu u ludzi miałoby być inaczej?

Przykład dosłownie sprzed chwili.
W kołchozie wchodzi do pomieszczenia Julka i patrzy na 2 metrowego ~50 letniego chłopa maślanymi oczami. Musiala przejść obok mnie (manleta), a całe jej ciało zachowywało się jakby, z przeproszeniem, obchodziło g...
Natura.
  • Odpowiedz
wy serio myślicie że tak związki wyglądają? xD

@walciak: tu sie z Wami, przeciwnikami blackpilla zgadzają. Bo takie związki, jak mówi @czescmampytanie to około 10% związków. Totalna mniejszość. Niemniej ta mniejszość rośnie, ale głównie przez popularyzacje filmów dla dorosłych, nadmiaru praw dla kobiet (przy jednoczesnym obniżaniu wymagań, co nigdy się dobrze nie kończy i tłucze się nam to od podsatwówki - przynajmniej w mojej szkole). Za wymaganiami muszą iść
  • Odpowiedz
to 80% wszystkich ich treści się potwierdza.

@PowiatowyBanan: wiesz co to confirmation bias?

Ideolo blackpilla to mieszanina polprawd, populistycznych haseł i banałów która ma przedstawić złożony temat w prosty sposób prostym ludziom.
A już wykopowi blackpyllowcy, z ich hasłami typu "loszki to coorvy" to sie nadają tylko do spuszczenia
  • Odpowiedz
  • 3
@PowiatowyBanan: a odpowiadając na poważnie - właśnie z tych powodów nie tagowałem przegrywu. W przeciwieństwie do pigularzy (którzy przysięgam, że w 95% przypadków są zwykłymi trollami) to tam zostało sporo normalnych chłopaków z problemami, którzy są bogu ducha winnymi ofiarami tego co się zadziało z tagiem przez ostatnie lata - no i nie mam zamiaru ich gnębić. Sam w gimnazjum na starym i dawno skasowanym koncie siedziałem na przegrywie i
  • Odpowiedz
@thorgoth: jak podstawą blackpilla są badania, a nie jakieś hasełka xD a już zarzucanie blackpillowi populizmu to totalny odlot, kiedy to blackpillowe tezy mimo coraz większej populrności dalej są w undergroundzie xD

To jest klub wzajemnego klepania sie po jajeczkach.

no bo normicka ślepa wiara w karmę czy inne "wszystko siedzi w twojej głowie" to wcale nie jest wzajemne klepanie po jajeczkach.
  • Odpowiedz
Ja akurat w życiu trafiłem na fajnych ludzi i mi się sytuacja życiowa odmieniła, ale smutno mi jak pomyślę o chłopakach co siedzą i czytają te bzdury pigularzy i załamują się nad samymi sobą jeszcze bardziej. A osobach co podszywają się pod przegrywów niestety nie mogę powiedzieć nic bo regulamin wykopu zabrania w dodatku mógłbym mieć problemy prawne za nawoływanie do nienawiści

@spedytor15k: nie wierzę ci. W internecie można powiedzieć wszystko
  • Odpowiedz
jak podstawą blackpilla są badania, a nie jakieś hasełka xD

@czescmampytanie: raczej "badania" z głębokiej d--y.
Jedno z podstawowych "prawd" blackpilla mówi, ze wszystkie laski w Polsce lecą na mokebe.
Szybki rzut oka na prawdziwe badania i nagle okazuje sie że w strefie schengenn Polki najrzadziej wiążą sie z czarnoskórymi
  • Odpowiedz
Jedno z podstawowych "prawd" blackpilla mówi, ze wszystkie laski w Polsce lecą na mokebe.

@thorgoth: xDDDD a te "prawdy blackpillowe" to gdzie są zapisane? w jakimś blackpillowym koranie czy blackpillowej biblii? xD typie wymyślasz sobie jakieś chochoły i potem walisz konia że je "obalasz". to jakaś forma schizofrenii czy jak?
  • Odpowiedz
@PowiatowyBanan: z pewnymi kwestiami w twojej wypowiedzi nawet sie zgadzam.
Tym bardziej jestem zdumiony, ze ktos kto potrafi skonstruować całkiem sensowna wypowiedz, dal sie ukąsic ideologii dla frustratow.
  • Odpowiedz
  • 0
ok 0ski nie jesteś przegrywem

@PowiatowyBanan: No i o tym właśnie mówię, kiedyś nie było całej tej licytacji - w tych czasach już bym był oskim ale 2012-2014 liczyło się tylko to, że byłem trochę dziwny, samotny i nie pasowałem do reszty. A potem zaczęło się przekrzykiwanie dla atencji "ja mam gorzej"
  • Odpowiedz
@czescmampytanie: biorę je z wykopu i z reddita. Hasztag #blackpill

No chyba ze "to nie byl prawdziwy komunizm/to nie byl prawdziwy blackpill".

To jest banal że nie wszyscy mają równe szanse. To jest banał ze kobiety(ludzie) w wyborze partnera kierują sie w dużej mierze atrakcyjnością.
Blackpill to jest jedno wielkie wyważanie drzwi otwartych na oścież, nie spotkałem w całym zyciu tezy blackpillowej ktora byłaby ciekawa albo choćby świeża
  • Odpowiedz
xDDDD a te "prawdy blackpillowe" to gdzie są zapisane? w jakimś blackpillowym koranie czy blackpillowej biblii? xD typie wymyślasz sobie jakieś chochoły i potem walisz konia że je "obalasz". to jakaś forma schizofrenii czy jak?

@czescmampytanie: ej, ale teraz Ty zakłamujesz rzeczywistość w drugą stronę, bo wystarczyłoby żebym przejechał się przez manosferę w Polsce i bym miał tysiące takich przykładów. I twoje wypieranie rzeczywistości nic nie da.

@spedytor15k słuszna
  • Odpowiedz
: z pewnymi kwestiami w twojej wypowiedzi nawet sie zgadzam.

Tym bardziej jestem zdumiony, ze ktos kto potrafi skonstruować całkiem sensowna wypowiedz, dal sie ukąsic ideologii dla frustratow.

@thorgoth: szkoda tylko, że traktujesz mnie per przedmiot. No ale przyzwyczaiłem się, że odkąd się urodziłem to walczę z całym światem włącznie z samym sobą (babcie mówiły że nigdy nie widziały tak krzykliwego i zapiekłego niemowlaka). Tak, jestem frustratem, bo świat jest
  • Odpowiedz