Wpis z mikrobloga

Kolejna gra #paradox i Polska w czołówce najwyższych cen. Niestety ale #europauniversalis to będzie kolejna po #citiesskylines gra, której zwyczajnie nie kupię. Nie zbiednieją przeze mnie, ale wierzę, że takich jegomościów jak ja będzie więcej.

Już abstrahując nawet od pokaźnej ceny za podstawkę i politykę DLC to te gry wychodzą w coraz gorszym stanie technicznym. Dlaczego więc płacić za coś krocie skoro de facto nie działa?
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@2phonepiotrus: Od zawsze srali na Polskę. Wielka korporacja a sprawdzenie kursów walut przerasta ich działy analityczne i marketingowe i ufają w tej kwestii Steamowi który liczy dolara po 5 zł xD Do tego pewnie nigdy nie wydadzą spolszczenia albo zrobią to z wielką łaską jak im fani przetłumaczą grę za darmo jak to było z Crusader Kings 3 xD
  • Odpowiedz
Dlaczego więc płacić za coś krocie skoro de facto nie działa?

@2phonepiotrus: ale sobie stworzyłeś chochoła I się przez niego zdenerwowałes. XD
Możesz kupić bezpośrednio w sklepie pdx i zapłacić w euro. Wyjdzie całe 20 zł taniej.
  • Odpowiedz
ale sobie stworzyłeś chochoła I się przez niego zdenerwowałes. XD

Możesz kupić bezpośrednio w sklepie pdx i zapłacić w euro. Wyjdzie całe 20 zł taniej.

@Drmscape2: Niczego sobie nie stworzyłem. Performance tej gry jest kiepski i potwierdzają to ludzie, których specyfikacja sprzętu często wykracza poza zalecane wymagania sprzętowe. Przymknąłbym na to oko gdyby to była jedna z pierwszych gier grand strategy od paradoxu, ale na miłość boską, to jest któraś
  • Odpowiedz
@2phonepiotrus: Nie jest to tłumaczenie maszynowe, przekład tak rozbudowanej gry, mającej tyle zmiennych, jest podobno niezwykle trudny. Prace nad tłumaczeniem trwały rok, a kolejny rok ma zająć jego poprawianie. Pisał o tym wczoraj na twitterze chłop, który kieruje zespołem odpowiedzialnym za to tłumaczenie
  • Odpowiedz
@2phonepiotrus: Ja w końcu kupiłem prawie wszystko z EU4. Żal mi było wcześniej kasy, a w EU2 czy EU3 grałem b. dużo. Będzie co ogrywać i akurat EU5 stanieje z dodatkami. Co ciekawe może bym przystał na tą chorą miłość z tym tytułem, ale po przeczytaniu kilku recenzji, że spolszczenie jest gorsze niż z AI - to mi przeszło błyskawicznie.

Mnie to śmieszy, że kasy mają jak lodu i nie
  • Odpowiedz