Wracam se do #citiesskylines Komputer to przeżywa niczym julka bo klaudiusz na tinderze nie odpisuje. Serce komputera jest wystraszone i z--------a i zużywa 99procent mocy, bo zaraz znów se będe budować miasteczko a ile tych komputerów myślało przed zakupem no nareszcie ktoś stestuje na mnie battlefielda na najwyższych bo w końcu mam w sobie RTXa najnowszego a tu ktoś k---a odpala budowanie miasteczka dla autystów albo znowu hirołsy
@AmarenoMORENO_00 optymalizacja tej gry nie istnieje, to pisał jakiś autysta dla autystów, nie istnieje komputer na którym ta gra działa płynnie (nie mówię tu o animacji a o symulacji, o sprawnym działaniu mechaniki -automatyki miasta)
@MelvinHarris to wygląda jakby każdy element, każdy parametr "fizyki świata" był liczony w osobnym wątku. O ile dla jednego obywatela czy jednego domu to może mieć sens, by prowadzić dla niego zestaw rejestrów-parametrów, je obliczać zgodnie z mechaniką świata (na przykład dla człowieka obliczać stan najedzenia i odejmować mu z czasem, stan zdrowia i losowo wymyślać choroby, uwzględniać zmęczenie i sen cykliczny i tak dalej) , tak robienie tego dla wszystkich
@AmarenoMORENO_00: Po to komputer ma 100% swojej mocy i po to może pracować w 80*C żeby sobie pracował. To że mu ciepło i trochę głośno to niech tak będzie. To twój niewolnik, jest do tego zaprojektowany
@AmarenoMORENO_00: Przyznam szczerze, że nie chce mi się budować od zera "giga miasta", znajdę gdzieś gotowca np. na steam żeby wrzucić do gry w celu zamordowania sprzętu? Bo moje marne 20k mieszkańców to jest nic.
@AmarenoMORENO_00 to dlatego, że masz ponad 8k dodatkowych assetów. #shittyskylines jest kiepsko zoptymalizowane, ale tutaj winna jest zawartość dodatkowa, żeby przy takiej ilości stuffu to chyba komputer NASA to nie pociągnął
Ruszamy z kolejnym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ͡°
#gry #pcmasterrace
źródło: temp_file704055859721219136
PobierzO ile dla jednego obywatela czy jednego domu to może mieć sens, by prowadzić dla niego zestaw rejestrów-parametrów, je obliczać zgodnie z mechaniką świata (na przykład dla człowieka obliczać stan najedzenia i odejmować mu z czasem, stan zdrowia i losowo wymyślać choroby, uwzględniać zmęczenie i sen cykliczny i tak dalej) , tak robienie tego dla wszystkich