Aktywne Wpisy
Abuxx 0
Ktory kanal o inwestowaniu cenisz sobie najbardziej?
- Marcin Iwuć – Finanse Bardzo Osobiste 5.8% (7)
- Independent Trader (Cezary Głuch / Trader21) 8.3% (10)
- Piotr Cymcyk 5.0% (6)
- Tomasz Trela 7.5% (9)
- Zawód Inwestor 34.2% (41)
- Inwestomat (Mateusz Samołyk) 20.0% (24)
- FXMAG 3.3% (4)
- Finax Polska 2.5% (3)
- Inny - daj komentarz jaki. 13.3% (16)

timeofthe +202
#iran Iran to powinien dostać w------l choćby za shahedy wysyłane na cywilów na Ukrainie. Tfu na islamistow

Używa ktoś i może polecić zbiornik ciśnieniowy do tubless?
Widzę taki jak na zdjęciu w PL za mniej niż 200zl i za 110 na Ali, czy taki jest wystarczający?
źródło: 1000224343
Pobierzźródło: 7scYiZ
PobierzPojemnością chyba nie musisz się martwić, bo tu chodzi tylko o to by opona oparła się na obręczy. Swoim montowałem gravelowe 28, i 27.5x2.25. Jeśli nabijasz presta ze zdjętym zaworem, to można nawet po strzale dobić więcej ciśnienia pompką podpiętą do boostera, i wtedy dopiero się go odpina by wkręcić zawór (bo wtedy zawsze powietrze ulatuje i opona może się odkleić od
Patent z pompkami to trochę loteria, bo większość jest z kategorii wysokociśnieniowych i one wdmuchują mało powietrza, czasami pompki mtb dają radę (high volume/na manometrze z 4-6bar), ale to też nic pewnego, np. przy używanych oponach o większej pojemności.
Jak masz więcej opon (zwłaszcza mtb) i masz miejsce w garażu to najlepszą opcją
Wcześniej jak miałem opony panaracer sk to pompką szło osadzić, pewnie zależy od opony.
Zrób tak, że najpierw załóż dętkę i napompuj tak żeby ładnie się ułożyła. Jak opona jest nowa to możesz nawet tak zostawić na kilka godzin. Potem zdejmij ale tylko z jednej strony i wyciągnij dętkę. Załóż wentyl i teraz powinno być. Oczywiście możne trzeba lekko ponaciągać rękami. No i spryskaj wodą z płynem do garów, żeby opona miała lepszy poślizg.
@melba: no chyba jaja sobie robisz
@Idaho597: jak nie masz miejsca na sprężarkę to albo pompka z już wbudowanym zbiornikiem albo właśnie taki booster. Ja mam identyczny od schwalba i często go używam, np. na wyjazdach do bikeparków gdzie nie ma prądu/sprężarek. Nie wyobrażam sobie nie mieć czegoś
A dętkom nie wierzę, ile razy musiałem wymieniać gdzieś na zimnie, a mleko nigdy mnie nie zawiodło, oprócz razu kiedy wbił mi się 4