Wpis z mikrobloga

#mydevil aaaależ podwyżka. Płaciłem 270 zł, a teraz 400. Chyba czas się pożegnać z shared hostingiem i postawić sobie vpsa na ovh za 20 zł/mc. Swoją drogą, potężna marża jest na hostingu, nic tylko taki biznes robić i zdobywać klientów odchodzących od droższych firm. Przecież takiego vpsa za 20 zł to się robi 8 kont hostingowym po 20 zł. Na hostingu jest z 1000% narzutu minimum.
Czekolatka - #mydevil aaaależ podwyżka. Płaciłem 270 zł, a teraz 400. Chyba czas się ...

źródło: image

Pobierz
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Czekolatka: Ale masz też hostingi za kilkanaście zeta na rok. Ogólnie to jest ciężki biznes. BTW ja też będę uciekał, a byłem od początku istnienia praktycznie, przeniosłem się z rootnode. Tylko szukam czegoś zarządzanego, w podobnym stylu.
  • Odpowiedz
@Czekolatka: to całkiem inna usługa. Czyli oszczędzisz około 160 zl rocznie, czyli mniej więcej godzinną stawkę pracy specjalisty? Ale sam musisz zadbać o bezpieczeństwo, aktualizacje i backupy (chociaż akurat backupy zawsze warto mieć dodatkowo własne)? Wszystko zależy, jak cenisz czas I dostępność usługi. Ja przez kilka ostatnich lat nie miałem z mydevil żadnych problemów (a ich słynna duża awaria spowodowała tylko restart mojej maszyny).

Ale jeśli przejedziesz, daj proszę znać
  • Odpowiedz