Wpis z mikrobloga

No zajebiecie, stary kupił karpia na promocji i go dał do wanny. Wszystko by było w porządku ale mamy 3 listopada. Stary nie chce sie go pozbyć i wychodzi na to że do grudnia będziemy myli się całą rodziną w misce (notabene w tej samej co sie robi sałatkę majonezową) bo ojciec zaoszczędził 7 zł na rybie która mi nawet nie smakuje.
Lujdziarski - No zajebiecie, stary kupił karpia na promocji i go dał do wanny. Wszyst...

źródło: temp_file8770275770995202745

Pobierz
  • 22
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 6
@login0654 @Lujdziarski lubię atmosferę bożonarodzeniową, ale żarcie wielkanocne jest lepsze. Jak człowiek kurczak, kiełbaski, sałatki, jaja i to wszystko w dziesiątki odmianach. A w wigilie? Wiem że nie lubisz ryby ale zjedz śledzia w śmietanie, potem zjedz śledzia w oleju, potem karpia, potem zupę rybną, na końcu awantura, że po co i dla kogo to wszystko robiłam mimo że biłem już w sierpniu na alarm, że w te święta weź
  • Odpowiedz
@login0654: a ja mam bekę z ludzi co tak plują na lokalne produkty i stają się bo jedzą homara kawior lub krewetki albo małże i mule.

Dokładnie takie same regionalne potrawy wynikające z biedy, gloryfikowane przez biznes aby zarobić na robakach z morza :)

Jakbyśmy tylko zamiast hejtowania i obrzydzenia promowali tak jak inni promują krewetki to byśmy wszyscy na tych galeryach i czerninach byli milionerami.

Fajna perspektywa?
  • Odpowiedz
@Lujdziarski: chyba najgorsze we mnie jest to że codziennie z całą rodziną jadamy w dobrych restauracjach i raczej mamy bardzo bogate doświadczenia smakowe. To ja mam dalej w swoim sercu, jak kuj tato zrobi Karpia, bez ości, nie czuć mułem itd. Tylko prawdziwy karp. Nosz k---a jak ja to lubię.
  • Odpowiedz
@login0654: ale czerninke z kaczki to ty szanuj. Taka ciekawostka - kiedyś czarną polewkę dawało się na obiad jako symbol odrzucenia zalotnika

@retronom: Taka powiedziałbym że średnia xirkawostka, biorąc pod uwagę że każdy kto miał w szkole styczność z Panem Tadeuszem (czyli każdy kto ukończył normalny system edukacji) ten motyw zna :p
  • Odpowiedz
  • 0
@login0654 Ale się zesrałeś.

Oczywiście jest tak, że nie każda tradycja jest fajna i my polaczki mamy mnóstwo niefajnych. Nasze tradycyjne żarcie jest niezdrowe. A i w wielu przypadkach nie za smaczne. Z żywymi karpiami też prawda (choć to chyba zanika).

Ale zesrałeś się tak nerwowo, że wygląda to na jakiś psychiczny problem. Spuść z tych emocji, bo pękniesz.
  • Odpowiedz
@zenon_z_chorzowa1:

Jakbyśmy tylko zamiast hejtowania i obrzydzenia promowali tak jak inni promują krewetki to byśmy wszyscy na tych galeryach i czerninach byli milionerami.

Ty k---a widziałeś jak wygląda krewetka a jak wygląda galareta? Równie dobrze można by zwyczajnie gnój promować. Smakuje tak samo ale za to przynajmniej estetyczniej wygląda
  • Odpowiedz
@login0654: ale czerninke z kaczki to ty szanuj. Taka ciekawostka - kiedyś czarną polewkę dawało się na obiad jako symbol odrzucenia zalotnika

@retronom: ta, ale to na szlacheckich stołach, gdzie panne wybierało się nie po tym czy młodzi się kochają, tylko przyjeżdżał janusz lat 50 ze swoim synalkiem młodym kawalerem mirkiem lat 30 po jakąś julkę lat 15, i starzy jak widzieli, że tamci mają hajs i dobre
  • Odpowiedz
@Schwarzfahrer: no a na wsiach to jak było? Inaczej? My damy dwie morgi ziemi synowi, panna ma posag w postaci kolejnej, ławe i dwa krzesła. Twoja matka, babka i prababka tak żyła to ty też dasz radę. Byłaby dużo nie pił i dzieciaków nie bił.
W Indiach do dziś coś takiego funcjonuje, dlatego jak się urodzi dziewczynka to robi się problem. A dziś mają nadmiar facetów i do Europy się
  • Odpowiedz
Taka ciekawostka - kiedyś czarną polewkę dawało się na obiad jako symbol odrzucenia zalotnika

@retronom: a jaguar to może być zwierzę, a może być samochód, tak dla niezorientowanych #pdk
  • Odpowiedz