Wpis z mikrobloga

W takiej sytuacji jedyną sensowną opcją jest zmiana pracy na lepiej płatną. Jeśli nie jesteś w stanie odłożyć to inwestuj w siebie. Wiem że to trudne bo czasu mało + zmęczenie, ale to jedyna sensowna opcja. Choćbyś przeczytał milion książek o giełdzie to nie zarobisz sensownych pieniędzy z inwestycji w rozsądnym horyzoncie czasowym.
  • Odpowiedz
@Curtsy9561: mając 20 lat, masz calkiem sporo opcji. Możesz wyjechać, albo zostać i korzystać z tego co jest, masz internet, a jak wolisz fizycznie to sa dotacje na rozwój i naukę. Kwestia jakie masz umiejętności, zainteresowania i predyspozycje.
  • Odpowiedz
@Curtsy9561: no ale tak szczerze to czego ty oczekujesz. Nie znam nikogo kto w wieku 20 lat zarabiałby jakieś sensowne pieniądze. Każdy z moich znajomych, włącznie ze mną w takim wieku pracowali za psie pieniądze. Nie masz kwalifikacji, nie masz doświadczenia. Nikt ci nagle nie zapłaci 7000.
Btw jeśli mieszkasz z rodzicami to myślę, że 500zl/mies możesz odłożyć i zainwestować.
  • Odpowiedz
  • 0
@pytanie1: No ale skoro jest wiele ludzi którzy do końca życia tyraja za minimalna. Ja się boje że tak skończe!! Jak sie mam przed tym zabezpieczyć? ehh (,) nie wiem myslalem ze dostane jakies rady tu
  • Odpowiedz
@Curtsy9561: Opcje są 2 albo bierzesz się w garść, dbasz o siebie, mniej wykopu i gier a więcej rozwoju albo nic się nie zmieni. Brutalnie szczerze, jeśli nie masz samozaparcia, ambicji i realnej chęci zmiany to nic z tego nie wyjdzie (ewentualnie szczęście, ale to równie dobrze możesz grać w lotto). Więc jeśli faktycznie chcesz lepiej zarabiać to albo lecisz na grubo albo daj sobie spokój i wracaj do gier.
  • Odpowiedz
@Curtsy9561: tylko weź sobie jeszcze coś wybierz , co nie będzie ciebie w-------o. Sam na zarobki nie narzekam, ale moja praca jest tak "specyficzna", że codziennie upewniam się co do konieczności przynajmniej minimalnego lubienia wykonywanego zawodu. Jak czegoś się nie lubi to ta kasa nie cieszy - uwierz mi XD
  • Odpowiedz